Lucian Claudiu Mateescu, noul director general al Impact

DIANA ENACHE
Ziarul BURSA #Companii / 18 iunie 2013

Lucian Claudiu Mateescu a fost numit în funcţia de director general al Impact Developer&Contractor (IMP), pe 14 iunie, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În perioada 2005 - 2011, domnia sa a ocupat funcţia de director general al Raptis Kavouras, companie de dezvoltare imobiliară, iar din 2011, Mateescu este acţionar majoritar al Devbon, deţinând un pachet de 51% din acţiunile dezvoltatorului imobiliar.

Pe 10 iunie, acţionarii Impact au aprobat reducerea capitalului social de zece ori, de la 197,8 milioane lei la 19,7 milioane lei, operaţiune propusă de omulul de afaceri Adrian Andrici.

Domnia sa şi-a motivat propunerea prin creşterea pierderilor înregistrate de Impact, precum şi prin "necesitatea de a aduce valoarea nominală a acţiunilor la un nivel care să reflecte valoarea lor de tranzacţionare actuală pe piaţa de capital".

În ultimii trei ani, Impact a înregistrat constant pierderi. În ultimii doi ani, pierderile au cumulat aproape 120 milioane lei, iar pentru 2010, compania a raportat pierderi de 17,5 milioane de lei.

Reducerea capitalului social ar urma să se realizeze prin diminuarea valorii nominale a acţiunilor, de 1 leu, la 0,1 lei.

Adrian Andrici deţine 10,69% din acţiunile Impact şi a mai prezentat o propunere de reducere a capitalului social la 19,7 milioane lei în luna decembrie a anului trecut, însă operaţiunea a fost respinsă în AGA.

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu, patronul centrului comercial Doraly, a intrat în acţionariatul Impact în luna martie, cumpărând 23,22% din acţiunile Impact, pentru 6,4 milioane lei.

Acesta şi-a majorat participaţia la 29% din Impact, după ce, la finele lunii mai a cumpărat 12.171.000 acţiuni IMP la un preţ de 0.1400 lei/acţiune.

În primul trimestru al acestui an, Impact a înregistrat o pierdere de 5,4 milioane lei, cu 26,1% mai mare decât cea din intervalul similar din 2012, după ce, anul trecut, Impact a raportat pierderi de 75,5 milioane lei.

Veniturile companiei au fost de 5,5 milioane lei, după primele trei luni ale acestui an, duble faţă cele din perioada similară a anului trecut, iar cheltuielile au fost de 11 milioane lei, cu 55% peste cele din 2012.

Compania a înregistrat, anul trecut, o creştere de 45% a unităţilor vândute. Numărul de locuinţe vândute cu plata integrală sau cu plata în rate a fost de 100, cu 45% mai mare decât în 2011.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Buna afacere am facut! Cred ca o sa cumpar toate actiunile ca acum sunt mai ieftine. Sunt smecher!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb