Lucian Croitoru, BNR: Nivel înalt la riscul de corupţie

GABRIELA CĂPĂŢÎNĂ
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 17 iunie 2010

Lucian Croitoru, BNR: Nivel înalt la riscul de corupţie

În timp ce toată lumea se vaită de salarii, toţi recunoaştem că salariile preşedintelui, premierului şi miniştrilor sunt extrem de mici în raport cu func-ţiile pe care le ocupă, afirmă Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR. "Din cauza asta, nu poţi să ai în Guvern miniştri de cea mai înaltă calitate, pentru că nu îi poţi răsplăti pe măsură. Iar cei care sunt bogaţi au o agendă paralelă cu cea a reformei", a declarat consilierul guvernatorului Mugur Isăres-cu, adăugând că de aceea îşi menţine ipoteza de corupţie la nivel înalt.

Domnia sa este de părere că pentru dezvoltarea ţării noastre, trebuie să creas-că investiţiile publice. Consilierul guvernatorului BNR a subliniat că ţara noastră, chiar şi în perioada anilor de creştere economică, a crescut doar în corelaţie cu intrările de capital din străinătate. Domnia sa mai spune că deşi există o cerere din partea mai multor structuri către Guvern, acesta nu are ce face decât să păstreze un cadru propice pentru investiţii.

O altă problemă pe care a evidenţiat-o Lucian Croitoru este cea a sis-temului public şi în special faptul că o foarte mare parte din pensionari s-au retras din activitate la 40 de ani. "Cel puţin 300.000 de pensionari s-au pensionat pe caz de boală în mod fraudulos", subliniază domnul Croitoru. Totodată, 500.000 de angajaţi din sistemul public nu au de lucru, sunt "în plus". Domnia sa a menţionat şi lipsa unei reforme în adevăratul sens al cuvântului în domeniul sănătăţii, dar şi în cel al învăţământului.

Excepţiile impozitare sunt un cost invizibil

În domeniul fiscal, excepţiile reprezintă un cost invizibil din cauza căruia creşte nivelul de impozitare efectivă, a declarat, ieri, consilierul Guvernatorului Băncii Naţionale a României, Lucian Croitoru, în cadrul unei conferinţe. Domnia sa consideră că noi suntem departe de cum ar trebui să fim, avem foarte multe exceptări. "Cea mai aspră este exceptarea sectorului agricol, sau exceptări la salarii", spune Lucian Croitoru.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. SE pare ca dl Croitoru a inceput campania electorala pentru functia de prim ministru.Salariile presedintelui, ale primului ministru si ale celorlalti ministri nu sunt ,,extrem de mici" ci sunt extrem de mari in raport cu calitatea muncii lor.

    Problemele ministrilor nu sunt calitatile lor profesionale ci calitatile lor morale, care duc la cheltuieli nejustificate( ca de ex cumpararea unor televizoare cu plasma intr-un an de criza) sau supraevaluate ( ca de ex construirea unei sali de sport cu 9 milioane de euro cand de fapt construirea ei a costat doar 2 milioane de euro! sau construirea unui km de autostrada la un pret de 10 ori mai mare decat in alte tari europene!) 

    Si bineanteles ca beneficiarii acestor cheltuieli o reprezinta clientela politica! 

    Faptul ca exista peste 300.000 de pensionati de boala in mod fraudulos si peste 500.000 de angajati in sistemul public care nu au de lucru este cunoscut de guvernul Boc inca din ianuarie 2009, dar nu s-a facut nimic deoarece nu exdista vointaq politica si interes ( dupa cum nu s-a facut aproape nimic nici in ceea ce priveste evaziunea fiscala si economia subterana )

    Cat priveste sanatatea, educatia si agricultura, ele sunt domenii prioritare doar in campaniile electorale, in timpul guvernarii fiind lasate la o parte ) 

    1. Intr-adevar, problema nu sunt salariile prea mici ale ministrilor, ci salariile si veniturile ilegale si imorale ale altor functionari de nivel mai scazut.

    L-a nivelul actual din cei 1.100.000 de bugetari (fara servicii secrete), daca se reduc 250.000 de oameni sistemul se blocheaza, dupa care o sa devenim o China a Europei. Daca asta se numeste modernizare, va urez somn usor

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb