Lucrări de consolidare şi reabilitare, premiate în cadrul ediţiei a XIX-a a Trofeului Calităţii ARACO

E.D.
Companii #Construcţii / 2 decembrie 2014

Proiectul de consolidare şi reabilitare a Mausoleelor Focşani, Mărăşeşti, Mărăşti şi Soveja (judeţul Vrancea) a fost unul dintre obiectivele premiate în cadrul celei de-a XIX-a ediţie a Trofeului Calităţii, ce a avut loc joi, 27 noiembrie 2014, eveniment organizat de către Asociaţia Română a Antreprenorilor de Construcţii - ARACO.

Proiectul, denumit "Drumul de glorie al Armatei Române în Primul Război Mondial", a fost implementat într-o perioadă de 49 de luni, prin intermediul Programului Operaţional Regional, în urma unei investiţii totale de 21 milioane lei. Societatea care a realizat lucrarea este Dedal Bahamat din Galaţi. Printre lucrările realizate amintim îmbunătăţirea sistemului de ventilare, amenajări exterioare, refacerea izolaţiei, a instalaţiei termice, sanitare şi electrice, refacerea drumurilor aleilor şi a parcărilor.

Trofeul Calităţii ARACO este o distincţie profesională, ce a luat naştere în scopul unei mai bune conştientizări privind creşterea calităţii construcţiilor, promovând totodată excelenţa în domeniul construcţiilor. Trofeul se acordă societăţilor de construcţii pentru lucrări deosebite, care au un sistem de asigurare a calităţii implementat. În perioada 1994-2013 au fost acordate 302 Trofee ale Calităţii ARACO.

Evenimentul s-a desfăşurat în Bucureşti, în sala Madgearu a Complexului Expoziţional Romexo şi s-a bucurat de participarea a peste 100 de persoane, membri ai Academiei de Ştiinţe Tehnice din România, reprezentanţi ai firmelor de construcţii, ai sindicatelor şi patronatelor de construcţiii, instituţiilor publice de profil, şi nu în ultimul rând, mass-media.

Conferinţa a fost deschisă odată cu Reuniunea Consiliului Central ARACO la orele 10.00 de către domnul Laurenţiu Plosceanu, având calitatea de Preşedinte al ARACO. Prezidiul a fost format din următoarele persoane: Laurenţiu Plosceanu - Preşedinte ARACO, Adrian Florescu - Director General, Romeo Bogdanovici - Prim Vice-Preşedinte ARACO şi Preşedinte Filiala Bucureşti, George Rozorea - Vicepresedinte ARACO, Valentin Stoica - Director General Search Corporation Ltd., Alexandru Dobre - Preşedinte de Onoare ARACO.

În cadrul conferinţei au fost prezentate Raportul Comitetului Director ARACO pentru perioada noiembrie 2013-noiembrie 2014, respectiv ratificarea BVC-ului ARACO pentru anul financiar 2014.

Ulterior, începând cu orele 12.00, a urmat Festivitatea decernării Trofeului Calităţii ARACO, ediţia a XIX-a.

Companiile Bog'Art şi Iamsat Muntenia SA au fost laureate pentru realizarea instalaţiilor imobilului de birouri Floreasca Park Bucureşti (2S+P+6E+E-tehnic), complex finalizat în toamna anului 2013, în urma unei investiţii de 70 milioane de euro.

Compania ACI Cluj a fost premiată cu Trofeul Calităţii 2014 pentru serviciile de antreprenoriat necesare execuţiei unei clădiri de birouri (D+P+5E) în Cluj-Napoca.

Lucrările de realizare a primei clădiri din planul de trei din cadrul complexului Hermes Business Campus Bucureşti au fost realizate de către Octagon, fiind iniţiate în anul 2010, urmând ca după definitivare, complexul să aibă o suprafaţă închiriabilă de 78.000 mp şi 14 niveluri, dintre care patru subterane.

Asocierea Recon SA - Romelectro SA - Mitliv a fost distinsă cu Trofeul Calităţii pentru construcţia pavilionului central din cadrul Centrului Multifuncţional Craiova, proiect în valoare de 14,27 milioane de euro. Realizarea centrului a determinat crearea a 197 de locuri de muncă, în cadrul firmelor găzduite în structura de sprijinire a afacerilor.

Trofeul Calităţii 2014 a fost acordat şi pentru lucrări special şi de geniu, dintre care amintim : TIAB SA, companie cu peste 700 de angajaţi a primit distincţia pentru lucrările de instalaţii executate la extinderea halei de producţie şi a clădirii administrative din cadrul Fabricii de Ţigarete Ploieşti. Proiectul, în valoare totală de 25 milioane de euro, a fost realizat în perioada 2012-2013 şi a generat creşterea cu 20% a capacităţii de producţie a ţigaretelor şi crearea a peste 100 de locuri de muncă.

Societatea IMSAT SA a fost laureată în calitate de subcontractor de specialitate al lucrărilor de instalaţii feroviare realizate la podul peste Dunare Calafat-Vidin, inaugurat pe 14 iunie 2013, ce leagă România de Bulgaria.

Hidroconstrucţia SA a primit Trofeul Calităţii 2014 pentru serviciile de antreprenoriat privind execuţia staţiei de epurare din Feldioara (judeţul Brasov). Lucrările au început în anul 2010 şi au fost finalizate în luna martie 2014, în urma unei investiţii totale de 53,76 milioane de lei.

Iridex Group Import Export, a primit Trofeul Calităţii pentru dezvoltarea, finanţarea şi, mai ales, construcţia unei staţii de sortare şi tratare mecanobiologică a deşeurilor din cadrul CMID Iridex Bucuresti.

Decernarea premiilor a fost realizată de către o personalitate marcantă a mediului academic si a sectorului de construcţii - domnul Profesor Panaite Mazilu, membru de Onoare al Academiei Române, membru al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România.

Ulterior, au luat cuvântul, exprimându-şi opinia în ceea ce priveşte situaţia actuală a sectorului dar şi necesitatea asigurării unor standarde ridicate de calitate în construcţii, persoane reprezentative, dintre care amintim : domnul Ing. Mihai Rohan - Preşedinte CIROM, domnul Prof. Onorific Dr Ing. Liviu Dumitrescu - Preşedinte AIIR, domnul Ing. Constantin Dumitru - Preşedinte FEPA CM, domnul Dr. Ing Victor Dumitrache - Membru al Consiliului de Onoare ARACO, domnul Şerban Danciu - Manager BPIE, domnul Alexandros Ignatiadis - Director General al Octagon Contracting & Engineering S.R.L, domnul Valerica Negoita, domnul Viorel Bucur de la Search CO si domnul Alexandru Dobre, Presedintele de onoare al ARACO

În încheierea conferinţei, Preşedintele ARACO, Laurenţiu Plosceanu, a mulţumit sponsorilor prezenţi la eveniment, respectiv companiilor Metroul S.A, OMV Group Petrom, Utilaje&Constructii, Dedal Bahamat, SC TCI Contractor General Cluj, Construcţii Hidrotehnice SA Iaşi, Express Bau Prahova, EnergoUtilaj, precum si partenerilor media invitând totodată participanţii la un cocktail.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb