Lucrări de reabilitare de peste 6 milioane de lei la ambulatoriul maternităţii din Galaţi

ANA FELEA
Miscellanea / 29 martie 2022

Lucrări de reabilitare de peste 6 milioane de lei la ambulatoriul maternităţii din Galaţi

Lucrările la ambulatoriul Maternităţii "Buna Vestire" din municipiul Galaţi au demarat la începutul acestei săptămâni, potrivit reprezentanţilor Primăriei, care au anunţat că luni s-a realizat predarea amplasamentului. Astfel, într-un an de zile obiectivul construit în urmă cu mai bine de o sută de ani va fi unul modern.

"În proiect sunt cuprinse următoarele categorii principale de lucrări: lucrări de consolidare, lucrări de creştere a eficienţei energetice prin realizarea lucrărilor de anvelopare, sistem de încălzire şi furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi/sau termice pentru consum propriu, lucrări de instalare a sistemelor de climatizare, ventilare naturală, lucrări de realizare a instalaţiei de iluminat, lucrări de amenajare interioară; lucrări de sistematizare verticală - refacere trotuar, sistem de evacuare a apelor pluviale. Valoarea contractului de lucrări este de 6.356.579,80 lei fără TVA, fiind prevăzute 13 luni pentru execuţie. Valoarea totală a proiectului este de 16.223.981,03 lei, din care valoarea finanţării europene este de aproximativ 10.690.275 de lei, iar contribuţia de la bugetul local este de 5.533.705 lei", se arată în comunicatul trimis de Primăria Galaţi.

Proiectul prevede şi dotarea ambulatoriului cu echipamente medicale - ecograf 4D, RMN, videocolposcop, electrocardiograf, masă ginecologică, electrocauter şi alte instalaţii necesare. Practic, în noul ambulatoriu vor funcţiona cabinetele din vechiul amulatoriu, laboratorul de analize medicale şi laboratorul de radiologie. Beneficiari ai serviciilor medicale din cadrul ambulatoriului sunt gălăţenii din întreg judeţul.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătăţirea sistemului de sănătate din municipiul Galaţi prin creşterea accesibilităţii ofertei de servicii, eficientizarea sistemului de sănătate în municipiu, prin reducerea internărilor evitabile şi prin accesibilizarea ofertei de servicii de asistenţă ambulatorie în cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Buna Vestire" Galaţi.

Maternitatea "Buna Vestire" este una dintre cele mai vechi unităţi sanitare din ţară, acest lucru fiind atestat de documentele scrise în perioada construcţiei pavilioanelor, datate începând cu anul 1895.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb