Lucrările la centura Timişoarei vor fi reluate săptămâna viitoare

Eugen Chiosa, Timişoara
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 11 ianuarie 2008

Lucrările la centura Timişoarei vor fi reluate săptămâna viitoare

Lucrările la şoseaua de centură a Timişoarei şi la DN 6 Timişoara - Lugoj, finalizate în proporţie de 35%, vor fi reluate săptămâna viitoare, a anunţat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş (CJT), Marius Popovici. Proiectul a beneficiat de 14, respectiv 32 milioane de euro, bani ce provin dintr-un credit contractat de Ministerul Transporturilor de la o bancă japoneză. Termenul de execuţie este de 14 luni.

Domnul Popovici a precizat: "Mai sunt de executat 65% din ambele lucrări, iar ca stadiu valoric mai sunt de cheltuit circa 70% din fonduri. Înseamnă că, în acest an, trebuie efectuate lucrări de circa 10 milioane de euro pe DN 6 Timişoara - Lugoj şi de 4,2 milioane de euro pe centura Timişoarei. Săptămâna viitoare vor începe lucrările, deoarece săpăturile, arocamentele şi balastul de nisip pot fi efectuate chiar dacă temperatura este în jur de zero grade. Rămâne ca lucrările de asfaltare şi betonare să înceapă în martie. Sperăm ca măcar centura să fie gata în acest an".

Totuşi, cele două firme contractate, altele decât cea grecească (n.r. "JV Efklidis"), care a efectuat prima parte din lucrări şi căreia i s-a reziliat contractul din cauza întârzierilor, vor primi un bonus în cazul în care şoselele vor fi refăcute până la sfârşitul anului curent. Valoarea acestei bonificaţii va fi stabilită de administraţia judeţului şi de Ministerul Transporturilor.

Ministrul Ludovic Orban, a declarat, la începutul lunii decembrie a anului trecut, că vrea ca lucrările la şoseaua de centură a Timişoarei şi la DN Timişoara - Lugoj să fie reluate în cel mai scurt timp, după rezilierea contractelor cu grecii de la "JV Efklidis".

"Am discutat cu cei de la consultanţă şi cu cei de la proiectare să înceapă lucrările cât mai curând", spunea ministrul Orban la data res-pectivă. Domnia sa a avertizat consultantul şi proiectantul că, dacă nu se conformează unui termen rezonabil, riscă să intre pe "lista neagră a constructorilor".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb