Lucrările la drumul expres Craiova-Piteşti, întârziate încă un an

G.B
Miscellanea / 30 iunie 2021

Lucrările la drumul expres Craiova-Piteşti, întârziate încă un an

Nici anul acesta nu se va circula pe drumul expres dintre Piteşti şi Craiova. Finalizarea tronsonului 1, între Craiova şi Balş, se amână cu încă un an. Deşi ar fi trebuit ca lucările să se încheie în 2021, stadiul realizării lor e de abia 24%. Reprezentanţii firmei de construcţii au declarat, astăzi, că se confruntă cu lipsa de muncitori şi că în fiecare zi, cel puţin zece îşi dau demisia, potrivit Digi24.

Deşi termenul de predare al tronsonului dintre Craiova şi Balş este decembrie 2021, constructorul a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu va fi posibil acest lucru şi că abia la finalul lui 2022 se va putea circula pe porţiunea respectivă.

Potrivit constructorului, lucrările sunt finalizate în proporţie de 24%, deşi potrivit contractului stadiul ar fi tebuit să ajungă la 70%.

Constructorul a invocat mai multe motive pentru care s-a ajuns la această situaţie. El s-a plâns de lipsa forţei de muncă şi a reclamat că zilnic îşi dau demisia cel puţin 10 muncitori şi că a doua zi trebuie să angajeze alţii în loc pentru a completa schema de personal, dar că asta e dificil deoarece găseşte greu muncitori calificaţi.

În prezent, pe şantier sunt 300 de angajaţi şi 100 de utilaje.

Pe de altă parte, constructorul a invocat că au fost descoperite mai multe sonde de gaz pe traseu, ceea ce a impus modificarea proiectului, ceea ce a dus la întârzieri.

Tronsonul 1 Craiova-Balş se întinde pe 17 km, iar valoarea totala a lucrării este de 358 de milioane de lei. Este unul dintre cele 4 tronsoane din Drumul Expres Craiova - Piteşti care ar trebui să fie finalizat în totalitate în 2023.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Astia sunt aia harnicii si incompetentii "da dreapta":-)...parca se tot laudau ca 2020 si 2021 au sunt anii cu cele mai mari investitii din ultimii 30 ani...astia au confundat "investitiile" cu "imprumuturile"...Deci in anii cu cele mai mari investitii au facut ZERO km de autostrada ,50 miliarde de euro imprumuturi, fara cresteri de pensii si alocatii. Dupa cum se vede, o tot lungesc pana la viitoarele alegeri. De aici se sifoneaza bani la greu pentru furatul alegerilor

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb