LUDOVIC ORBAN: "Cel mai probabil toţi miniştrii vor obţine aviz negativ"

M.I.
Politică / 17 februarie 2020

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban le-a transmis miniştrilor, luni, în şedinţa Biroului Executiv al PNL, că nu va participa la audierile din comisii aşa cum a făcut-o la prima învestire a Cabinetului, transmite Digi24.ro.

"Nu mai aveţi nevoie de dădacă", le-a spus Orban. De asemenea, premierul le-a atras atenţia miniştrilor care vor fi "ţintele" preferate ale PSD, dar şi ale "viitorilor parteneri de guvernare" de la USR.

Printre miniştrii pe care i-a avertizat Orban că vor fi atacaţi de parlamentarii PSD la audierile din comisii se numără Florin Cîţu, Victor Costache, şi Violeta Alexandru.

"Cel mai probabil toţi miniştrii vor obţine aviz negativ. Nu avem nevoie de avizul lor. Cel mai important este să transmiteţi mesaje către cetăţeni", a precizat Orban, conform unor surse participante la şedinţă.

Miniştrii propuşi pentru a face parte din Guvernul Orban II vor fi audiaţi luni, marţi şi miercuri în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

Potrivit programului aprobat de Birourile reunite ale Legislativului, luni intră la audieri Florin Cîţu - ministrul propus al Finanţelor (ora 12:00), Costel Alexe - ministrul propus al Mediului (ora 13:00), Nicolae Ciucă - ministrul propus al Apărării Naţionale (14:00) şi Marcel Vela - ministrul propus al Afacerilor Interne (15:00).

De asemenea, preşedintele PNL a afirmat că liderul Pro România, Victor Ponta, nu a fost altceva decât un PSD-ist şi asta este şi acum, precizând că acesta a încercat doi ani să joace rolul de opozant al PSD, care nu i s-a potrivit, informează News.ro.

Cu privire la posibila alianţă dintre PSD şi Pro România Ludovic Orban a declarat: "Această aşa-zisa alianţă, ea există de mult. Niciodată Ponta nu a fost altceva decât un PSD-ist. Şi asta este şi acum. Nu e nimic nou sub soare. Sigur că el a încercat vreo doi ani de zile să joace un rol care nu i se potriveşte, de opozant al PSD. Iată că astăzi practic se arată lipsa de realitate a conduitei pe care a avut în ultimii doi ani de zile. A revenit la matcă."

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a menţionat că PSD nu poate câştiga "un scor bun" la alegerile care urmează dacă rămâne "singur, izolat" , el adăugând că nu crede că social-democraţii sunt "pregătiţi" în acest moment să revină la guvernare.

"Eu nu cred că PSD-ul e pregătit acum să se întoarcă la guvernare. Nu cred că Pro România poate guverna cu şapte la sută. (...) Dar avem obligaţia să pregătim o alternativă", mai spunea liderul Pro România.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, s-a aflat, duminică, la Conferinţa anuală a Pro România, unde şi-a amintit cuvintele mamei sale, adresându-se celor din sală: "Haideţi, treceţi odată acasă!". Ciolacu a spus despre Victor Ponta, care acum conduce Pro România, că a fost un prim-ministru bun, dar a fost al PSD.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Pai daca este asa de sigur nu ar trebui sa se prezinte cu ei in Parlament. Ii duce doar ca sa-i faca de rusine???

    1. Ministrii nu au nevoie de aviz,n-ai auzit?PNL-ul si presedintele vor anticipate .Asa le-a intrat in cap si gata.Daca nu-s in stare sa guverneze!Cand au fost?

    S. O. S.!!! : GOOO.. cu polii inversați filozofia cuantică...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb