LUDOVIC ORBAN, DE ZIUA BUCOVINEI: ''Responsabilitatea noastră este să-i asigurăm un nivel de dezvoltare în pas cu prezentul''

G.U.
Politică / 28 noiembrie 2020

''Responsabilitatea noastră este să-i asigurăm un nivel de dezvoltare în pas cu prezentul''

Premierul Ludovic Orban transmite, astăzi, un mesaj de Ziua Bucovinei şi subliniază responsabilitatea de a asigura acestei regiuni "un nivel de dezvoltare în pas cu prezentul", conform Agerpres.

"Sărbătorim astăzi 102 ani de când s-a împlinit visul Bucovinei de a reveni în hotarele istorice ale patriei-mamă, după o lungă şi dureroasă aşteptare de aproape un secol şi jumătate sub ocupaţie străină. Un ţinut de basm, în care frumuseţea naturii este minunat completată de tradiţii şi valori culturale de patrimoniu naţional, unele chiar de patrimoniu internaţional, Bucovina atrage prin autenticitate, diversitate culturală şi prin respectul cu care oamenii locului păstrează legătura între prezent şi istorie", arată şeful Executivului într-un comunicat transmis AGERPRES.

El subliniază că valoarea acestei regiuni "nu este însă un dat, valoarea trebuie păstrată şi respectată, prin grijă şi responsabilitate faţă de tot ce ne-a dăruit natura, faţă de vestigiile istorice şi valorile culturale, dar şi printr-o viziune orientată spre dezvoltare".

"Susţinem investiţiile, dezvoltarea economică şi, implicit, creşterea nivelului de trai, iar aceste obiective vizează în mod firesc şi Bucovina - şi am făcut paşi concreţi în acest sens", mai arată Orban. În acest sens, aminteşte semnarea contractului pentru cel mai mare proiect cu finanţare europeană din judeţul Suceava, pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare în 14 localităţi, "un proiect pe care l-am găsit blocat la preluarea guvernării".

Proiectele viitoare vizează modernizarea şcolilor, a spitalelor şi a reţelelor de utilităţi, precum şi proiecte importante de infrastructură de transport aferente realizării Autostrăzii Nordului şi Autostrăzii A7, transmite Agerpres.

"De-a pururea unită cu România - aşa este consemnat în decretul care consfinţeşte actul unirii semnat de Regele Ferdinand I şi de Ion I. C. Brătianu, la acea vreme preşedintele Consiliului de Miniştri -, Bucovina îşi urmează destinul. Responsabilitatea noastră, acum, este să-i asigurăm un nivel de dezvoltare în pas cu prezentul", afirmă premierul.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Hai sictir betivane, cu gogosile tale ordinare!

    1. daca -l critici , de ce il tot alinti ? iti este drag ?

      Are dreptate,pe umerii sai stau mii de responsabilitati.Din pacate este mic si slabut nu le poate duce iar matahala cea mare nu face altceva decit sa ceara nu sa ajute.

      De unde ai tras tu concluzia asta stupida, ca-l alint si ca mi-e drag?

      din ce-ai scris , sica -minciunica , sau nu realizezi ?

      Anonimule, cred ca bei mai mult decat Sica!

    Nici Iohannis, nici Orban nu înțeleg că, pentru a avea un ritm de dezvoltare demn de anul 2020, adică "în pas cu prezentul", veniturile românilor trebuie sa fie duble fata de cat sunt acum, iar infrastructura sa duduie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb