LUDOVIC ORBAN: ''Decizia CCR susţine că moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR trebuie dezbătută şi votată''

G.U.
Politică / 28 septembrie 2021

''Decizia CCR susţine că moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR trebuie dezbătută şi votată''

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat astăzi că moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR trebuie dezbătută şi votată prima, iar Curtea Constituţională a decis că aceasta trebuie să meargă mai departe şi nu a dat dreptate în niciun fel guvernului, informează Agerpres.

"Decizia CCR susţine acelaşi lucru pe care l-a susţinut şi în deciziile anterioare, decizia din 2010 şi cea din 2020, că moţiunea de cenzură trebuie dezbătută şi votată, că a fost o încălcare a Constituţiei tergiversarea derulării procedurii moţiunii de cenzură, adică faptul că o majoritate a boicotat Birourile permanente reunite trei şedinţe şi la patra şedinţă a refuzat să stabilească calendarul moţiunii de cenzură.(...) Comportamentul majorităţii PSD împreună cu colegii mei, din păcate, a fost un comportament împotriva Constituţiei şi împotriva principiului constituţional al statului de drept. De fapt, decizia CCR nu dă dreptate în niciun fel guvernului, singurul capăt de cerere care e luat în considerare, care duce la considerarea existenţei unui conflict juridic, este întârzierea de către Parlament a derulării procedurii moţiunii de cenzură. Am şi eu parte mea de vină, vineri când am primit moţiunea nu exista program de lucru, am convocat BPR vineri, am convocat sâmbătă, de asemenea nu era program de lucru, duminică nu era program de lucru", a spus Orban, la Palatul Parlamentului.

Acesta a adăugat că moţiunea depusă de USR PLUS ar trebui să fie dezbătută şi supusă votului prima, pentru că a fost depusă anterior celei a PSD şi a parcurs deja etapa citirii în plen.

"În mod normal, ziua corectă de programare pentru dezbatere şi vot este mâine. Am auzit argumente penibile, că trebuie aşteptată motivarea CCR, noi nu avem nevoie să aşteptăm motivarea, noi avem deja în vigoare decizii ale CCR care au stabilit obligativitatea respectării procedurii, iar în cazul în speţă ne aflăm în termenul constituţional", a arătat Orban.

Acesta a menţionat că va vota împotriva moţiunilor de cenzură.

Orban a menţionat că este fără precedent în Parlament faptul că un guvern se confruntă cu două moţiuni de cenzură în acelaşi timp.

"Vă daţi seama (...) cât de lipsit de experienţă politică să fii ca să provoci împotriva guvernului două moţiuni de cenzură. Este fără precedent în istoria post-revoluţionară a parlamentarismului român ca un guvern să se confrunte cu două moţiuni de cenzură", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb