LUDOVIC ORBAN: "Deputatul Dragnea şi senatorul Tăriceanu au făcut o uzurpare de calitate"

ANDREEA CUZUB
Politică / 30 noiembrie 2017

Luvodic Orban (Sursa foto: Facebook)

Luvodic Orban (Sursa foto: Facebook)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ieri, la Deva, că poziţia avută de liderii celor două Camere ale Parlamentului privind comunicatul Departamentului de Stat al SUA poate fi apreciată ca una "personală" şi "ca o uzurpare de calitate", el precizând că parlamentarii liberali se delimitează ''categoric'' de punctul de vedere exprimat de Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu.

Ludovic Orban a declarat: "Poziţia exprimată de deputatul Dragnea şi de senatorul Tăriceanu sunt poziţiile lor personale, deci nu au calitatea să angajeze Parlamentul. Ceea ce au făcut reprezintă o uzurpare de calitate, un abuz, iar parlamentarii PNL s-au delimitat şi se vor delimita categoric de poziţia exprimată de deputatul Dragnea şi de senatorul Tăriceanu, care riscă să creeze o dispută de care România nu are nevoie cu SUA, cu administraţia americană, şi care riscă să afecteze parteneriatul strategic dintre SUA şi România".

El a arătat că poziţia Departamentului de Stat reflectă şi punctul de vedere exprimat public de PNL încă de la apariţia Ordonanţei 13 şi apoi, în august, a propunerilor ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

"Suntem îngrijoraţi şi vom încerca să ne mobilizăm pentru a respinge aceste modificări la legile justiţiei, în special punctele care riscă să afecteze independenţa puterii judecătoreşti, funcţionarea autonomă a sistemului de justiţie şi care riscă să pună stavilă luptei anticorupţie, cum ar fi înfiinţarea Direcţiei Speciale pentru Investigarea Procurorilor şi Judecătorilor, cum ar fi prevederea care lasă în aer Inspecţia Judiciară, urmând să fie dată o lege specială care nu se ştie dacă se va mai da - practic, desfiinţează Inspecţia Judiciară aşa cum este astăzi în subordinea CSM", a declarat Orban, potrivit Agerpres.

Ludovic Orban a mai arătat că modificările la legile justiţiei încalcă autonomia procurorului de caz, apreciind, totodată, că răspunderea magistraţilor trebuie să fie stabilită printr-o lege specială.

Acesta a mai adăugat că: "Nu susţinem cozile de şopârlă băgate în lege, în baza ideii de răspundere a magistraţilor, care sunt extrem de periculoase. Aici, noi susţinem adoptarea unei legi speciale privind răspunderea magistraţilor, care să fie făcută, în mod evident, cu o dezbatere publică largă, cu participarea asociaţiilor profesionale ale magistraţilor şi cu participarea amplă a societăţii civile".

Preşedintele PNL a fost prezent ieri la Deva pentru a participa la învestirea oficială a noului primar al municipiului, Florin Oancea, acesta fiind şi preşedinte al organizaţiei locale a PNL.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ORBANE,tu nu intelegi ca voi liberalii nu existati decat doar cu numele in parlament(n-aveti "numerele") si continuand asa ,nici in urmatori 20 de ani n-o sa schimbati nimic(e usor sa fi GICA contra, fara sa ai macar o solutie logica)

    Orbane, puţi, bă! Duhneşti a alcool! Las-o-ncololo de bagabonţeală! Lasă-ne că puţi!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb