LUDOVIC ORBAN: ''Masca va deveni obligatorie în toate spaţiile deschise din Bucureşti'

G.U.
Politică / 18 octombrie 2020

''Masca va deveni obligatorie în toate spaţiile deschise din Bucureşti'

Premierul Ludovic Orban anunţă că în Bucureşti masca de protecţie va deveni obligatorie în toate spaţiile deschise, iar cursurile şcolare vor trece în sistem online, după ce incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depăşit pragul de trei la mia de locuitori, potrivit Agerpres.

"În conformitate cu prevederile legale, cu hotărârea de guvern privind starea de alertă, Direcţia de Sănătate Publică transmite către prefectură în termen de 24 de ore şi prefectura convoacă Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă în termen de maximum 48 de ore. Prefectul Bucureştiului va convoca reuniunea Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, va constata depăşirea pragului de trei la mie şi luarea măsurilor care sunt stabilite prin prevederile legii şi ale hotărârii de Guvern privind starea de alertă", a declarat premierul duminică.

El a menţionat că principalele măsuri sunt prevăzute în cuprinsul hotărârii adoptate de Guvern.

"În primul rând obligativitatea portului măştii în toate spaţiile deschise, alături de spaţiile închise - să nu se înţeleagă că e permisă purtarea măştii în spaţiile închise, nu. Deci, obligativitatea portului măştii în toate spaţiile deschise. Doi: suspendarea cursurilor şcolare şi organizarea cursurilor, orelor în sistem online în toate şcolile. Trei: suspendarea activităţilor în teatre, cinematografe, restaurante, cafenele, în spaţii închise. Acestea sunt principalele măsuri care sunt adoptate. Ele sunt cunoscute din momentul în care am prezentat după adoptare hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă şi Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va trebui să le implementeze şi, evident, să şi găsească un plan de implementare", a precizat Orban.

În ceea ce priveşte trecerea şcolilor în scenariul online, el a declarat că este în curs de adoptare o ordonanţă în sprijinul părinţilor.

"Avem o ordonanţă de urgenţă în curs de adoptare pe care am dezbătut-o în primă lectură şi pe care o vom adopta săptămâna viitoare, marţi sau miercuri, care va avea prevederi clare legate de asigurarea a 75% din salariu pentru un părinte care să stea acasă cu copilul în cazul în care lecţiile sunt online", a spus Ludovic Orban.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Mafiotii si criminalii astia, nici sa respiram nu ne mai lasa! Pentru ca tacamul sa fie complet, mai trebuie ca, pe langa botnitza "cea de toate zilele", sa ne mai puna si lantzul "cel de toate zilele"! Nici nazistii lui Hitler si nici bolsevicii lui Stalin nu si-au permis aceast experiment criminal cu propriile populatii! Dar Sica impreuna cu intreaga clasa politico-securist-masonica vanduta isi permit!! Pt o fiinta umana care se considera libera, este inacceptabil asa ceva!

    Avem de a face cu o Colonie scapata de sub control, administrata de catre niste Iude antinationale, in favoarea strainezilor si in defavoarea romanilor. Haosul, coruptia, injustitia si masurile pe fatza impotriva propriului popor sunt cele ce guverneaza astazi Romania! Astazi, in toata Europa, miroase a inceput de insurectii nationale! 

    De aceea, sustin cu fermitate, orice revolutie, lovitura de stat militara sau de orice fel, in urma caruia sa rezulte un regim national-militar-ortodox, care sa scoata imediat Romania din haosul in care se afla si sa dea pedeapsa capitala acestor Iude, dublate de recapatarea suveranitatii nationale

    si intoarcerea ei la valorile traditionale si spirituale specifice romanesti!   

    1. Mai usor cu aburelile fara noima si poarta mizeria aia de masca cum trebuie. Va plangeti de nimic. Nu-ti taie nici o respiratie, n-a patit nimeni nimic niciodata dintr-o panza pe fata. Cand esti cu capul intre picioarele partenerei(-ului) nu te mai plangi ca nu poti sa respiri? Va credeti mici Iisusi si va bateti in piept ca ati luptat la revolutie si ati trecut prin atatea greutati ca generatie post-comunista unde era vai de capul vostru, si nu sunteti in stare sa suportati 1.5mm de material peste nas. Mai da-o dracu de ipocrizie, va umflati in pene din nimic ca va e prea bine, nu mai aveti probleme la care sa va stea capul si va creati singuri noi probleme aproape inexistente. E naspa in izolare? Sunt naspa reglementarile luate de stat si limitarile? Poarta dracu masca sa scapam mai repede.

      Da, sustin ceea ce spuneti. Din cauza ca oamenii nu poarta o amarata de masca, in timp de medicii se imbraca precum astronautii si nu se mai plang asa tare, noi nu mai putem merge la scoli si facultati. Da, cred ca de fapt noi avem motive sa ne plangem.

      Sclavete depresiv, daca vrei sa porti botnitza "cea de toate zilele" peste tot, esti liber s-o faci, dar nu ne-o cere si celor ce gandim si simtim ca fiinte libere, facand pt asta, teatrul asta ieftin si de prost gust!

      Cum puteti compara holocaustul provocat de Hitler sau genocidul lui Stalin cu asa ceva ?!!! doamne fereste.... daca ati fi purtat toti masca si ati fi respectat regulile precum tarile civilizate acum virusul nu mai era... atat de greu este sa porti masca aia ?? pe bune acum :| ce naiba...

      In "tarile tale civilizate" situatia epidemiologica e mai rea decat in Romanica, iar revoltele populatiei sun mult mai consistente si mai numeroase, semn ca cetatenii de acolo riposteaza dur la sclavia ce li se pregateste ! Asa ca, scuteste-ma cu astfel de baliverne!

    dragilor

    ati tampit de tot 

    in spatiu deschis, in aer curat' de ce sa porti masca? 

    duceti-va la tara si sa va mai intoarceti cand va vom chema 

    mai lasati-ne dracului in pace cu toate tampeniile voastre de orbecareti , habarnisti si diletanti! 

    1. Hai sa-ti explic ca la nivel de gradinita. La romani nu functioneaza o definitie de genul „spatiu deschis aglomerat”. Se gasesc intotdeuna unii mai destepti care spun ca aici nu este aglomerat. Ai vazut cheful spontan din Centrul Vechi unde nu purta nimeni masca la terasa si in jurul ei?

      10 zile. Se impun reguli stricte pt 10 zile pt purtatul mastii cum ai iesit din apartament sau din casa si pana te intorci acasa. Se inchid toate terasele, salile de sport, restaurantele pt 10 zile. Iti garantez ca peste 14 zile scade numarul zilnic de cazuri sub 1000.  

      Am uitat, si politia in civil trebuie sa umble peste tot la verificari. Ca altfel este degeaba. 10 zile cu reguli foarte stricte...

      Cum la PNLeprele astea criminale, 10 zile inseamna, inca 10 zile si tot asa...., masca va fi accesoriul cu care vom trai tot timpul, respirand ca aurolacii in punga, exact ca niste sclavi de pe plantatiile lor Si cum vad ca iti place sa porti botnitza, eu iti sugerez sa ti-o cimentezi pe bot ca sa-ti fie mai comod si sa nu mai ai grija ei !

      Mai usor cu aburelile fara noima si poarta mizeria aia de masca cum trebuie. Va plangeti de nimic. Nu-ti taie nici o respiratie, n-a patit nimeni nimic niciodata dintr-o panza pe fata. Cand esti cu capul intre picioarele partenerei(-ului) nu te mai plangi ca nu poti sa respiri? Va credeti mici Iisusi si va bateti in piept ca ati luptat la revolutie si ati trecut prin atatea greutati ca generatie post-comunista unde era vai de capul vostru, si nu sunteti in stare sa suportati 1.5mm de material peste nas. Mai da-o dracu de ipocrizie, va umflati in pene din nimic ca va e prea bine, nu mai aveti probleme la care sa va stea capul si va creati singuri noi probleme aproape inexistente. E naspa in izolare? Sunt naspa reglementarile luate de stat si limitarile? Poarta dracu masca sa scapam mai repede.

      Sclavete depresiv, daca vrei sa porti botnitza "cea de toate zilele" peste tot, esti liber s-o faci, dar nu ne-o cere si celor ce gandim si simtim ca fiinte libere, facand pt asta, teatrul asta ieftin si de prost gust!

    Nenorociti sa fiti!

    1. animale imputite

      VEZI CA JIGNESTI ANIMALELE!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb