LUDOVIC ORBAN, MESAJ PENTRU STUDENŢI: ''Pandemia a impus restricţii, dar nu vom permite să afecteze accesul la educaţie''

G.U.
Miscellanea / 1 octombrie 2020

''Pandemia a impus restricţii, dar nu vom permite să afecteze accesul la educaţie''

Prim-ministrul Ludovic Orban a transmis un mesaj studenţilor şi profesorilor, la începutul noului an universitar, arătând că acesta debutează sub impactul crizei sanitare, dar că dreptul de a învăţa "este fundamental" şi trebuie respectat "indiferent de dificultăţile momentului", transmite Agerpres.

"Sistemul de educaţie, la fel ca cel de sănătate, a resimţit cel mai puternic ecourile acestui proces continuu, solicitant, de adaptare şi cu toţii am putut fi martori ai rezilienţei şi solidarităţii despre care ştiam că există în fiecare dintre noi. Pandemia provocată de COVID-19 ne-a impus restricţii, ne-a schimbat viaţa, dar nu vom permite să afecteze accesul tinerilor la educaţie şi formare, în cea mai frumoasă şi prolifică perioadă a vieţii. În această cheie am abordat pregătirea începerii anului universitar, plecând de la două coordonate definitorii. Dreptul de a învăţa este fundamental pentru fiecare om şi trebuie respectat indiferent de dificultăţile momentului, pentru că o societate poate fi condusă spre progres şi dezvoltare doar de oameni educaţi", a precizat Orban, conform unui comunicat transmis de Guvern.

Premierul a arătat că a considerat că este responsabilitatea instituţiilor şi factorilor de decizie să asigure condiţii pentru desfăşurarea actului educaţional în siguranţă sanitară.

Un alt element pe care Guvernul a dorit să îl aducă educaţiei superioare a fost "o mai bună integrare şi adaptare la aşteptările pieţei muncii, dezvoltată şi în pas" cu tendinţele europene şi mondiale.

"De aceea, pe termen mediu şi lung, ne-am angajat, în cadrul Planului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, să realizăm unele facilităţi şi să modernizăm şi dezvoltăm centrele universitare din ţară, să creăm reţele regionale de infrastructură de cercetare-dezvoltare-inovare, precum şi să asigurăm condiţiile necesare continuării şi finalizării proiectelor majore de cercetare, cu finanţare şi participare naţională şi pan-europeană", a menţionat Orban.

Conform premierului, noile condiţii de studiu, în sistem dual sau predominant online, "au amplificat diferenţele pre-existente" dintre participanţii la procesul educaţional, dar au şi contribuit la sudarea relaţiilor dintre oameni.

"În pofida evoluţiei aflate încă sub semnul întrebării, epidemia de coronavirus a adus cu sine şi certitudinea că doar împreună avem capacitatea de a face faţă dificultăţilor, indiferent de mediul din care provenim, de nivelul de educaţie sau de vârsta pe care o avem. De aceea, voi, dragi studenţi, faceţi parte din generaţia ce dă un nou sens solidarităţii, în cheia acceptării şi susţinerii celuilalt, asemănător sau diferit sieşi. Sunteţi între cei care, prin efortul de zi cu zi, prin dorinţa permanentă de a vă pregăti şi a deveni cât mai buni în domeniul vostru, prin grija faţă de propria sănătate şi faţă de viaţa celorlalţi, reclădiţi încrederea în sine, în iniţiativa şi visul fiecăruia, în prieteni şi în comunitate, în societate şi între generaţii", a precizat prim-ministrul

Totodată, Orban a mulţumit profesorilor pentru modul în care s-au adaptat noilor condiţii didactice impuse de pandemie.

"Sunt convins că relaţionarea mai profundă cu studenţii va reuşi să compenseze lipsa beneficiilor studiului faţă în faţă, iar dedicarea dumneavoastră este un exemplu pentru toţi participanţii la actul de educaţie. Vă doresc tuturor multă sănătate şi un an universitar cu împliniri profesionale şi experienţe memorabile!", a arătat premierul, în încheierea mesajului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb