LUDOVIC ORBAN: "Ne mândrim cu marinarii români, care îşi apără ţara pe mări şi oceane, în condiţii grele"

G.B
Politică / 15 august 2021

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PNL Ludovic Orban, a transmis astăzi un mesaj de apreciere pentru marinarii români, subliniind că Forţele Navale contribuie, alături de întreaga Armată, la statutul dobândit de ţara noastră de aliat şi actor regional extrem de important în asigurarea securităţii euroatlantice, potrivit Agerpres.

"Sărbătorim astăzi Ziua Marinei Române, odată cu Praznicul Adormirii Maicii Domnului, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni. Este, pentru noi toţi, un nou prilej de a ne aminti curajul şi jertfa marinarilor care au luptat în războaiele vremii şi de a cinsti devotamentul celor care slujesc sub drapelul tricolor. Ne mândrim cu marinarii români, care îşi apără ţara în misiuni, pe mări şi oceane, departe de familiile lor, în condiţii grele. Aceştia sunt adevăraţi ambasadori ai României, apreciaţi de către partenerii noştri externi pentru seriozitatea şi profesionalismul de care dau dovadă în misiuni. Forţele Armate Navale Române contribuie, alături de întreaga armată română, la statutul dobândit de ţara noastră, de aliat şi actor regional extrem de important în asigurarea securităţii euro-atlantice. Şi prin efortul marinarilor noştri, România a devenit un vector de securitate, iar regiunea Mării Negre o zonă de interes strategic atât pentru NATO cât şi pentru Uniunea Europeană. La mulţi ani, marinari români! La mulţi ani, Forţele Navale Române! Sfânta Fecioară Maria să vă ocrotească în toate misiunile", a scris Ludovic Orban, pe pagina sa de Facebook.

Ziua Marinei Române este sărbătorită în fiecare an, pe data de 15 august, odată cu sărbătoarea creştină a Adormirii Maicii Domnului, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni. Ziua Marinei Române a fost instituită prin Legea 382 din 28 septembrie 2004, iar în anul 2009 această zi a fost declarată sărbătoare naţională.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. mandra marina militara romaneasca......vai de muiana noastra! noi suntem rupti in fund, dar o ardem arogant!

    cu ce mandrim?

    cu cele doua nave englezesti cumparate de la fier vechi? 

    1. Cu navele lui base

    Maii Lucovid,

    Intelegem ca ai un .. in . ur, ca te temi, ca stii ca esti aproape sa ai soarta lui Nastase, corect prevestita de securistul Petrov, care -i spunea ( lui Bombonel), nemuritoarea expresie ce pentru tine ar suna cam asa: Lucovide nici nu stii, cat de mic incepi sa fii". Asa ca lasa mandria, lasa Marina, tu si Catu, Ciuca si altii ati batjocorit destul Armata acestei tari. Nu mai fiti mandrii cu Marina si .. cu ea. Sa va fie rusine. Asa ar trebui. Asta ti-ar spune-o cred, toti, si orice rezervist al Armatei Romane.

    Si o sa-ti falfaie navoadele mintenas. Hai ca se poate. La brutarie.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb