LUDOVIC ORBAN: Somăm Guvernul Dragnea - Dăncilă să nu adopte "ordonanţa lăcomiei"

T.T.
Politică / 21 decembrie 2018

Ludovic Orban (Sursa foto: Twitter)

Ludovic Orban (Sursa foto: Twitter)

PNL somează Guvernul Dragnea - Dăncilă să oprească declanşarea unui tsunami economic şi fiscal şi să nu adopte "ordonanţa lăcomiei".

"Somăm public Guvernul ca în ultimul ceas să abandoneze aceste planuri ticăloase de distrugere a economiei private şi de sărăcire a populaţie şi vom solicita Avocatului Poporului să sesizeze această Ordonanţă de urgenţă la Curtea Constituţională în cazul în care va fi adoptată. De asemenea, solicităm patronatelor din toate industriile să se solidarizeze împotriva acestui "tsunami" fiscal şi susţinem orice demers legitim al celor care vor fi afectaţi de deciziile Guvernului, inclusiv recursul la o grevă fiscală generalizată", afirmă preşedintele PNL Ludovic Orban.

El consideră că "Ordonanţa Lăcomiei guvernului Dragnea - Dăncilă impune o suprataxare sălbatică a economiei româneşti care va distruge mediul de afaceri şi va sărăci populaţia" şi că "efectele unei astfel de ordonanţe au fost deja distrugătoare în prima zi după anunţul acesteia provocând o pierdere de peste 3 miliarde de euro ale celor importante companii listate pe Bursa de la Bucureşti. Grav este că cele mai lovite de această cădere a Bursei au fost chiar companiile private româneşti şi companiile de stat".

Orban îi avertizează pe români "se aştepte la ce e mai rău în anul viitor", dacă OUG va fi adoptată.

"Suprataxarea cifrei de afaceri a companiilor din energie va genera o creştere a preţurilor la utilităţile pe care le plătesc toţi românii şi la un noul val de scumpiri în lanţ la toate bunurile şi serviciile. Introducerea unui impozit similar pe cifra de afaceri a companiilor din telecomunicaţii echivalează cu o taxă pe Internet folosită în regimurile autoritare care vor să descurajeze şi să penalizeze accesul liber al cetăţenilor la informaţii necenzurate. Aşa numita taxă pe lăcomie care va fi aplicată pe activele bancare în funcţie de nivelul dobânzilor ROBOR din piaţa bancară are legătură doar cu lăcomia guvernului Dragnea - Dăncilă şi este o aberaţie nemaiîntâlnită care va duce la creşterea ratelor bancare plătite de români şi la frânarea activităţii de creditare a economiei româneşti", enumeră liderul PNL posibilele efecte ale actului normativ.

De asemenea, conform lui Orban, banii românilor acumulaţi în fondurile din Pilonul 2 de pensii, aproximativ 10 miliarde de euro, sunt puşi în pericol prin adoptarea unor acţiuni deliberate care vor să descurajeze şi să alunge administratorii fondurilor de pensii administrate privat din ţara noastră.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. PNL-isti (inca un pic si sunteti PeNaL-isti! - este doar o gluma) scapati-va de Orban daca vreti sa mergeti inainte/sa aveti vreo sansa.

    Somati, somati , puteti "soma" cat doriti; grija sa nu trageti!

    1. Daca vrem sa fim logici,guvernul are dreptate!Roborul este dobanda cu care se imprumuta bancile intre ele De ce se imprumuta intre ele cu peste 3,5% ,cand stim ca BNR-ul le imprumuta din cand in cand cu2,5%?!N-au conducere eficienta ,sa plece ,deoarece gripeaza angrenajul Bancile ,nu sunt in ROMANIA sa se imprumute intre ele si dobanda dintre ele sa se adauge la creditele populatiei.(Am actiuni la o banca si pierderile se apropie de20.000 de euro .N-AM LUAT NICIODATA CREDITE DE LA BANCA SAU CEC)

      Nu va faceti probleme...Bancile nu vor pierde..Masurile prin OUG sunt puerile..Statul nu o sa castige nimic. Sunt multe solutii pe care banca le poate aplica. 1. Taxa fixa Marita + Robor 2 % (noua formula de calcul) pentru actuali debitori ..In contractul de creditare se spune ca Bancile pot schimba dobanzile pe parcursul derulsari contractului ,daca ...se schimba anumite reglementari legislative. 2.Alte dobanzi alte comisioane deci NU vor pierde Bancile... ci persoanele care iau credite (cetateanul). Sa nu uitam ca Bancile au realizat profite mari in anul financiar 2017 cand defapr ROBOR era sub 1 %... Asa ca alternative sunt destule. Ca sa nu zic ca Guvernul se imprumuta ( peste 70 %) tot de la Banci cu o anumita dobanda ..asa ca poate le mareste dobamda de imprumut. ,deoarece bani de afara nu mai primim ,avand in vedere Predictibilitatea scazuta in RomaniaF Bursa nu a scazut datorita acestei Ordonante. Ordonanta este doar un pretecst...Urmeaqza ,ceea ce Bursa previzioneaza O criza Economica in Romania.

      Ar mai fi trebuit sa spun ,ca imprumuturile dintre banci ,tin dobanda la depozite foarte mica (la euro este ,de exemplu, 0,20%) !? Bancile ,cu aceasta "scamatorie"nu mai sunt interesate sa atraga economiile populatiei,din care ar trebui sa dea credite.Foarte multi bani care ar fi putut sa crediteze eonomia "zac la saltea"(si hotii stiu povestea)

    Berbecul asta de Orban face din opozitie un mare fas. Astia nu sunt in stare nici sa stearga podeau unui partid autentic liberal. Niste smintiti. Asta nu e opozotie e o mare ologofrena. Opozitia e de rasul curcilor nu au alternativa la guvernarea psd sunt zero nulitati, habar nu au in afara de jos Dragnea nu stiu nimic. Cred ca e mai bun Catarama decat toti tampitii de la pnl.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb