LUDWIK SOBOLEWSKI,: "BVB este pregătită pentru listarea celor mai mari companii, iar RCS&RDS este «crème de la crème»"

ANDREI MURGULEŢ
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 aprilie 2016

Bursa de Valori Bucureşti şi piaţa sunt pe deplin pregătite, sub toate aspectele, să absoarbă tranzacţii semnificative şi să listeze cele mai cunoscute şi cele mai mari companii din Romania, iar "RCS&RDS" este cu siguranţă «crème de la crème»în antreprenoriatul românesc, ne-a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti.

Potrivit domniei sale, proiectul Ofertei Publice Iniţiale are logica şi metodologia sa, şi, fără îndoială, în cazul în care RCS&RDS vine pe piaţă, această logică va fi urmată în mod profesionist.

Declaraţia şefului BVB vine în contextul în care, pe piaţă a apărut informaţia că "RCS&RDS" se pregăteşte să lanseze un IPO la Bursa bucureşteană.

"Compania intenţionează să vândă un pachet de până la 25% din acţiuni pe Bursa de Valori Bucureşti", potrivit mirsanu.ro.

Conform sursei citate, mandatul pentru tranzacţia estimată în jurul a 500 milioane de euro aparţine consorţiului format din băncile de investiţii Citibank şi Deutsche Bank, respectiv firmele locale de brokeraj şi intermediere Wood, Raiffeisen Bank şi BRD.

Contactaţi de ziarul BURSA cu privire la listarea RCS&RDS pe BVB, oficialii BRD, Raiffeisen şi RCS&RDS nu au dorit să comenteze asupra acestei informaţii.

În 2007, "RCS&RDS" intenţiona să se listeze pe Bursa din Londra, prin intermediul certificatelor globale de depozit (GDR), însă a renunţat la acest plan şi a apelat la credite bancare, pentru finanţare.

În 2013, "RCS&RDS" a reuşit să vândă, pe piaţa externă, obligaţiuni în valoare totală de 450 de milioane de euro, cu 100 de milioane de euro în plus faţă de oferta iniţială, ca urmare a cererii consistente, iar randamentul obţinut a fost de 7,5%.

Tot în 2013 acţionarii companiei au aprobat contractarea de finanţări totale de până la 800 de milioane de euro, pentru o perioadă de maximum 10 ani, pentru restructurarea angajamentelor de finanţare ale companiei.

Compania a înregistrat, în 2014, o pierdere de 71,04 milioane de lei, pe fondul unor afaceri de 2,31 miliarde de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanaţelor. Datoriile companiei totalizau 4,32 miliarde lei, la 31 decembrie 2014.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Hai sa fim seriosi!

    Bancile nu mai vor sa crediteze gaura neagra RCS-RDS si acum Sobolewski aduce teapa pe BVB? 

    Cate miliarde de euro e dator RCS? 

    Cat profit din exploatare inregistreaza?

    RCS va fi o investitie buna cand o face plopu' pere. 

    As investi in aceasta companie.

    Sunt abonat la ei, tv internet telefon, recomand tuturor, preturi mult mai mici.

    Nr de tel l-am portat de la Orange dupa 12 ani acolo. 

    RCS-RDS trebuie mai intai de toate sa treaca printr-un sever program de restructurare, salariati mult prea multi, salarii exagerat de mari la nivel de Romania!!!!Apoi sa incerce sa obtina finantare pe BVB!!!

    Daca ar fi sa caracterizezi jocul bursier, acesta ar fi in jargon ... *la misto sau un fel de alba-neagra*, doar privind cateva zile mersul tranzactionarii, nu ai nevoie de studii de profil. O mare acacealma, ce mai conteaza ... inca o cacealma adusa la BVB ?.

    RCS a avut nenumărate ocazii de a se listă,nu a facut.o,a preferat să ia o grămadă de împrumuturi din alte părți,iar acum după ce s.a indatorat excesiv sunt buni și românii de plată..Ceva e putred la RCS!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb