LUPTE INTERNE ÎN PNŢCD: Grupul Miluţ şi grupul Radu Sârbu vor organiza congrese proprii în aceeaşi zi

N.I
Ziarul BURSA #Politică / 30 iulie 2009

Radu Sârbu: "Noi sperăm ca, după acele două congrese, justiţia să aibă evidenţa raportului clar de forţe din partid".

Radu Sârbu: "Noi sperăm ca, după acele două congrese, justiţia să aibă evidenţa raportului clar de forţe din partid".

Liderul ţărănist Radu Sârbu anunţă că formaţiunea sa are şanse minime să înscrie un candidat propriu pentru alegerile prezidenţiale

PNŢCD va organiza două congrese simultan, în 12 septembrie, pentru ca justiţia să aibă evidenţa raportului de forţe între gruparea Marian Miluţ şi cea a lui Radu Sârbu, a declarat miercuri, la Timişoara, Radu Sârbu.

Liderul ţărănist a declarat, într-o conferinţă de presă ţinută la Timişoara, că PNŢCD se află într-un blocaj şi, cel mai probabil, nu se va putea încadra în calendarul alegerilor prezidenţiale.

Potrivit NewsIn, Radu Sârbu a declarat: "Partidul nos­tru este blocat de domnul Marian Miluţ, care refuză să accepte că, din august 2008, a fost înlocuit în mod democratic printr-un Congres Extraordinar statutar. Depăşirea situaţiei nereuşind să se facă prin cale amiabilă, se face prin justiţie şi s-a ajuns în situaţia ridicolă în care un partid de un procent - două, să aibă două conduceri diferite şi va organiza două congrese pe 12 septembrie".

Sârbu a precizat că a convocat filialele de partid în 12 septembrie, data la care şi Marian Miluţ a convocat un congres.

"Noi sperăm ca, după acele două congrese, justiţia să aibă evidenţa raportului clar de forţe în favoarea majorităţii partidului care este cea în care se regăsesc nu numai majoritatea organizaţiilor judeţene, ci şi seniorii partidului şi Timişoara - cea mai puternică filială a noastră şi toţi liderii autentici ai PNŢCD", a spus Sârbu.

Liderul ţărănist a mai precizat că speranţele de a participa la alegerile prezidenţiale cu vreun candidat sunt foarte mici şi nici nu vor susţine vreun partid pentru că "nu există candidat care să reprezinte o alternativă".

Radu Sârbu a declarat: "Mă tem că nu vom ajunge să fim înscrişi în registrul partidelor, deoarece Miluţ are mania contestaţiilor. S-a manifestat ca un procesoman eficient până acum şi probabil că va bloca pentru încă două-trei luni înregistrarea noastră în urma congresului. Deci nu ne vom încadra în calendarul pentru alegerile prezidenţiale".

Precizăm că Radu Sârbu a fost ales, în 24 august 2008, liderul PNŢCD, în urma unui Congres Extraordinar.

Marian Miluţ a contestat congresul prin care Sârbu a fost ales preşedinte, spunând că semnăturile au fost false, iar Sârbu a solicitat instanţei validarea funcţiei sale de preşedinte. La finele lunii octombrie a anului trecut, Tribunalul Bucureşti a trimis Parchetului dosarul prin care Sârbu solicita să fie validat ca preşedinte PNŢCD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb