"Luxten" obţine, fără licitaţie, 800 miliarde de lei de la "Electrica"

Alina Toma
Ziarul BURSA #Companii / 3 decembrie 2004

"Electrica" SA a cumpărat de la "Luxten Lighting Co" Timişoara echipamente în valoare totală de circa 1.200 miliarde de lei. Potrivit datelor oficiale, contractele de furnizare a contoarelor au fost încheiate în urma negocierii cu o singură sursă, respectiv compania timişoreană. Astfel, "Luxten" va încasa 371,32 miliarde de lei pentru livrarea a 353.143 contoare de inducţie active şi reactive, la care se adaugă alte 380,19 miliarde de lei pentru 105.699 de contoare electronice. Aceeaşi procedură de negociere a fost aplicată de conducerea "Electrica" şi în cazul cumpărării a 3.551 de contoare electronice trifazate de la "Elster Rometrics" Timişoara (126,71 miliarde de lei) şi a 54.400 contoare electronice de la "Electromag-netica" Bucureşti (59,35 miliarde de lei).

De asemenea, în data de 15 noiembrie 2004, "Electrica" a anunţat că "Luxten Lighting Co" Timişoara este cîştigătorul licitaţiei publice de achiziţionare a 2.800 de blocuri de măsură şi protecţie pentru instalaţii de iluminat public. Valoarea contractului este de 449,99 miliarde de lei. La licitaţia publică organizată de Bursa Română de Mărfuri (BRM), compania timişoreană a fost singurul ofertant.

Conducerea "Electrica" nu ne-a comunicat un răspuns privind contractele amintite, nici după o săptămînă de la adresa noastră.

"Luxten", companie în jurul căreia există suspiciuni că ar fi conectată politic, este un beneficiar frecvent al contractelor licitate de "Electrica". La finele lunii februarie a anului trecut, conducerea societăţii naţionale anunţa încheierea, cu "Electromagnetica", "ABB Rometrics" şi "Luxten Lighting Co", a unor contracte în valoare totală de 11,4 milioane de dolari pentru achiziţia de contoare. Licitaţia publică a fost organizată prin BRM. Astfel, "Electromagnetica" a livrat 45.000 de contoare monofazate cu afişaj electronic, "ABB Rometrics" - 5.000 de contoare trifazate, iar "Luxten" - 40.000 de contoare monofazate şi 10.000 de aparate de măsură trifazate. Pentru 2003, "Electrica" a alocat circa 50 milioane de euro pentru achiziţia de produse şi echipamente energetice destinate lucrărilor de întreţinere şi modernizare a reţelei de distribuţie.

Contractele încheiate de "Electrica" SA cu "Luxten" au fost semnate pe 28 septembrie, în temeiul articolului 12 al OUG 60/2001, se arată în anunţurile publicate în Monitorul Oficial. Actul normativ prevede că articolul 12 litera b) poate fi aplicat de autoritatea contractantă dacă aceasta îşi propune să achiziţioneze, în mod adiţional, produse destinate înlocuirii parţiale, suplimentării şi extinderii echipamentelor, instalaţiilor sau altor dotări achiziţionate anterior de la un anumit furnizor şi constată că aceste produse nu se pot achiziţiona decît de la acelaşi furnizor, în vederea evitării compatibilităţii sau dificultăţilor tehnice sporite de operare şi întreţinere pe care le implică cumpărarea de produse cu caracteristici tehnice diferite de cele deja achiziţionate. Potrivit aceluiaşi articol, autoritatea contractantă are dreptul de a aplica această procedură într-un interval, de regulă, nu mai mare de trei ani de la atribuirea contractului iniţial de achiziţie publică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb