M&M: "Tractorul" Braşov va fi achiziţionat în acest trimestru

Ziarul BURSA #Companii #Auto / 2 februarie 2006

Gigantul mondial indian în sectorul producţiei de tractoare, Mahindra & Mahindra, îşi propune să achiziţioneze societatea Tractorul Braşov în acest trimestru, sperînd ca Uniunea Europeană să aprobe ştergerea datoriilor de 190 milioane de euro ale companiei de către statul român, informează Rompres.

După ce M&M va obţine capacitatea suplimentară de 18.000 de tractoare prin această achiziţie, va fi dezvoltat centrul de producţie Jiangling Tractors din China. Acest centru produce la momentul actual 500 de tractoare lunar sau 50 la sută din capacitatea totală, cele mai multe dintre acestea fiind exportate în Statele Unite. Cu revigorarea centrului de producţie din Jiangling, grupul M&M se va număra printre producătorii cu capacitate de producţie de peste 100.000 de tractoare, uzina chineză urmînd a ajunge la capacitatea completă de 12.000 de unităţi anual, începînd din luna iunie a anului 2007Autorităţile române doresc să convingă Comisia Europeană că ştergerea datoriilor societăţii Tractorul nu reprezintă o formă de ajutor de stat. Negocierile pentru privatizarea Tractorul, firmă scoasă la vînzare de patru ori în ultimii cinci ani, au început în septembrie 2005, după ce Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a decis că oferta Mahindra & Mahindra pentru pachetul de acţiuni reprezentînd 80,17 la sută din capitalul social al Tractorul a fost superioară celei depuse de societatea românească MYO-O.

Mahindra & Mahindra are o gamă largă de activităţi, producînd atît tractoare, cît şi automobile şi urmînd să realizeze în India, în parteneriat cu grupul Renault, modelul Logan. Preluarea Tractorul Braşov face parte din strategia de pătrundere pe piaţa europeană a grupului indian.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb