Macron este considerat "preşedintele violenţei şi ipocriziei"

I.A.
Internaţional / 11 aprilie 2023

Macron este considerat "preşedintele violenţei şi ipocriziei"

Preşedintele francez Emmanuel Macron a fost întrerupt astăzi, la Haga de manifestanţi care au urlat sloganuri despre "democraţiei" şi pensii, în timp ce se pregătea să susţină un discurs despre viitorul Uniunii Europene (UE), în cadrul unei vizite de stat în Olanda, relatează news.ro.

Manifestanţii au strigat: "Unde este democraţia franceză?".

Protestatarii aveau o banderolă cu mesajul: "Preşedintele violenţei şi ipocriziei", scris în engleză.

În contextul în care Guvernul francez este vizat de la începutul anului de o contestare foarte puternică a reformei pensionării, prin care vrea să crească vârsta pensionării de la 62 la 64 de ani, manifestanţii au strigat: "Aveţi milioane de manifestanţi în stradă".

Când a putut să reia cuvântul, răspunsul şefului statului francez a fost"Este foarte important să existe o dezbatere socială".

Emmanuel Macron a subliniat: "Pot răspunde tuturor întrebărilor despre ceea ce discutăm noi în Franţa", "aceasta este o democraţie, iar o democraţie este exact un loc în care putem manifesta" şi vedea "acest tip de intervenţii".

Preşedintele francez a continuat: "în ziua în care îţi spui «atunci când sunt în dezacord cu legea care a fost adoptată sau persoanele care au fost alese pot face ceea ce vreau, pentru că eu decid eu însumi legitimitatea a ceea ce fac», pui democraţia în pericol".

El şi-a reluat firul discursului despre politica economică europeană şi a revenit la reforma sa a pensionării pe fond.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Macrion face o mica diversiune de piar,

    sa mai scape de problemele interne 

    Domnul Macron e atacat de grupuri de presiune dar a fost consecvent cu ce a spus in campanii electorale. E hartuit de cei care beneficiaza de libera circulatie din EU promovata de presedintele Frantei! La noi au trecut toate contributiile in spatele angajatilor si sindicatele nu au reactionat delic!

    Doar nu putem sa apreciem un lider european dupa un grup de contestatari zgomotosi care s au deplasat in Olanda liber ,conform cu regulile UE ,sprijinite de Macron ! Eu imi aduc aminte ca el a fost singurul dintre liderii europeni care a atras atentia (inca din primul mandat) asupra slabiciunii strategice a proiectului european in aceasta lume in plin proces de schimbare . El a fost singurul care a initiat masuri privind forte militare europene independente care sa asigure o anumita protectie a granitelor ,adica sa nu ne bizuim exclusiv pe NATO ! Iata cata dreptate a avut ! Nato este condus de interese strategice americane ,liderii europeni sunt la remorca in aceste decizii vitale care privesc Europa ! Evident ca exact acesta e motivul pentru care i se insceneaza proteste cu huiduieli . Si nu e nici adeptul violentei si si a protejat fortele militare in fata nelegiuirilor din Africa de vest ,care a devenit un no man 's land .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb