Mădălin Voicu: "PSD ia în calcul o nouă suspendare a lui Băsescu"

V.B.
Politică / 4 septembrie 2014

Actualizare 17:40 Iohannis se dezice de suspendarea din 2012: "A fost la limita Constituţiei"

Klaus Iohannis s-a dezis, astăzi, la un post TV, de suspendarea din 2012 a preşedintelui Traian Băsescu, prezidenţiabilul ACL spunând că acţiunea s-a situat la limita Constituţiei, deşi a recunoscut că l-a îndemnat să voteze pentru suspendare pe Ovidiu Ganţ, deputatul FDGR (Forumul Democrat al Germanilor din România - formaţiune pe care o conducea atunci).

Iohannis a explicat: "În 2012, eu am fost un observator independent a ce s-a întâmplat. N-am fost nici în USL, nici n-am fost asociat USL-ului, nici n-am fost în partea pro-Băsescu. Ce s-a întâmplat în 2012, în vară, a fost la limita Constituţiei. Întreaga procedură a fost inutilă şi prost inspirată. Nu trebuia făcută. Nici suspendarea, nici referendumul. Nu a avut nimeni ce câştiga. USL a pregătit-o foarte prost, a informat foarte prost, au făcut nişte paşi care au fost extrem de rapizi şi prost pregătiţi".

Cu toate acestea, Ovidiu Ganţ, singurul deputat al FDGR, a fost îndemnat de conducere să voteze pentru suspendarea lui Băsescu, a adăugat Iohannis: "Fondul problemei, dacă se votează < pentru > sau < contra >, la momentul respectiv a fost discutat în conducerea Forumului German şi s-a hotărât ca Ovidiu Ganţ să voteze pentru suspendare. Aşa a fost opinia majoritară la momentul respectiv".

Întrebat care a fost opinia domniei sale în 2012, Klaus Iohannis a răspuns: "Tot asta. Am fost de acord să se voteze pentru suspendare".

---

Membrii PSD discută, în interiorul partidului, despre o a treia suspendare a lui Traian Băsescu, a declarat astăzi, la un post TV, deputatul Mădălin Voicu, precizând că liderii social-democraţi îi reproşează preşedintelui că nu apără interesul naţional şi că încalcă, din nou, Constituţia.

"Opiniile lui personale sau ambiţiile şi încăpăţânarea domniei sale sunt lucruri care dăunează grav sănătăţii naţionale. Este cazul ca, din nou, să luăm în discuţie în Parlament suspendarea lui Băsescu", a afirmat Voicu, adăugând că nu are nimic personal cu Băsescu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Asa Madaline,fate ca lucrezi! trebuie sa-ti justifici cumva banii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb