MADR: Agricultorii primesc sprijin financiar pentru retragerea a 3.000 de tone de produse

George Forcoş
Companii / 23 august 2016

Producătorii din sectorul de legume şi fructe din România vor primi un sprijin financiar european pentru retragerea de pe piaţă a unei cantităţi de 3.000 de tone de produse, în urma prelungirii embargoului Federaţiei Ruse impus produselor agroalimentare ale Uniunii Europene, informează, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), prin intermediul unui comunicat, publicat pe site-ul instituţiei.

Potrivit MADR, Comisia Europeană a prelungit măsurile de sprijin excepţional cu caracter temporar suplimentar pentru producătorii din sectorul fructe şi legume, prin adoptarea Regulamentului Delegat (UE) 921/2016 al Comisiei de stabilire a unor măsuri de sprijin excepţionale cu caracter temporar suplimentare pentru producătorii de anumite fructe şi legume.

"Cantitatea maximă de produse repartizată României este de 3.000 tone, iar măsura pentru care se acordă sprijin financiar este retragerea de pe piaţă. În baza prevederilor art. 2 alin. (2) din Regulamentul (CE) nr. 921/2016, statul membru poate stabili pentru fiecare produs, cantităţile aplicabile în cazul retragerilor de pe piaţă", se precizează în comunicatul MADR.

Potrivit sursei citate, produsele destinate consumului în stare proaspătă şi cantităţile pentru care se va acorda sprijinul financiar conform prevederilor Regulamentului (CE) sunt următoarele: fructe, 1500 tone (mere, pere, prune, fructe de tip bacă, struguri de masă proaspeţi, piersici şi nectarine) şi legume, 1500 tone (tomate, castraveţi, inclusiv cornişon, morcovi, varză albă şi varză roşie, ardei gras, conopidă, broccoli, ciuperci din genul Agaricus).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb