MADR Legume şi fructe autohtone în pieţele agroalimentare din ţara noastră

M.A.
Miscellanea / 23 iulie 2019

Legume şi fructe autohtone în pieţele agroalimentare din ţara noastră

În această perioadă, în pieţele agroalimentare din întreaga ţară se regăsesc din abundenţă legume şi fructe de sezon din producţia autohtonă. Consumatorii pot alege dintr-o gamă variată de fructe şi legume proaspete: pepeni, piersici, mure de cultură, nectarine, caise dar şi tomate, ardei, vinete, cartofi, varză, conopidă, fasole păstăi, verdeţuri etc., se arată într-un comunicat al MADR remis redacţiei.

În cadrul Planului Naţional de Monitorizare a reziduurilor de pesticide din legume, fructe şi cereale, Autoritatea Naţională Fitosanitară a prelevat până în prezent la nivel naţional 1.790 de probe, din care au fost analizate 1.696 de probe, în vederea depistării depăşirilor de reziduuri de pesticide.

De asemenea, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) şi Direcţiile pentru Agricultură Judeţene (DAJ) au efectuat controale până la jumătatea lunii iulie în Municipiul Bucureşti precum şi în toate judeţele din ţară, care au constat în verificarea tuturor pieţelor agroalimentare, precum şi a majorităţii hypermarket-urilor şi a depozitelor en-gros de legume şi fructe.

Rezultatele analizelor de laborator confirmă faptul că legumele şi fructele din producţia autohtonă îndeplinesc standardele de calitate şi nu prezintă risc pentru consumatori.

MADR, prin reprezentanţii săi, colaborează în permanenţă cu administraţiile pieţelor agroalimentare, astfel încât producătorii agricoli autohtoni să-şi comercializeze producţia în cele mai bune condiţii, iar consumatorii să beneficieze de produse proaspete şi de calitate, la preţuri avantajoase.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb