MAE: Ciamba s-a întâlnit cu omologii olandez, grec, britanic şi ungar în marja reuniunii CAG

S.A.
Internaţional / 18 ianuarie 2016

Actualizare 20:49

Secretarul de stat pentru afaceri europene George Ciamba a avut astăzi, în marja reuniunii Consiliului Afaceri Generale desfăşurată la Bruxelles, schimburi de opinii cu omologii olandez, grec, britanic şi ungar pe teme de actualitate aflate pe agenda europeană, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe trimis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Ciamba a participat la reuniunea CAG consacrată prezentării programului de lucru al preşedinţiei olandeze a Consiliului UE, precum şi pregătirii Consiliului European din 18 - 19 februarie, care va fi axat, printre altele, pe migraţie şi relaţiile Marea Britanie - UE.

"George Ciamba a exprimat susţinerea pentru agenda preşedinţiei olandeze şi încrederea în avansarea spre îndeplinirea obiectivelor majore de pe agenda UE. A exprimat, de asemenea, susţinerea pentru continuarea, pe parcursul acestui semestru, a eforturilor în vederea identificării unor soluţii eficiente şi durabile la provocările majore aflate pe agenda europeană, din perspectiva aspectelor de interes prioritar pentru România, cu accent pe aprofundarea pieţei interne, inclusiv din perspectiva obiectivului de definitivare a pieţei digitale unice, gestionarea fenomenului migraţiei de o manieră cuprinzătoare, îmbunătăţirea climatului economic la nivelul Uniunii şi promovarea unor soluţii transparente şi echitabile pentru toate statele membre UE, avansarea demersurilor UE privind realizarea Uniunii Energiei şi consolidarea dimensiunii securităţii energetice, precum şi menţinerea unui rol activ al Uniunii în vecinătate", se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte aspectele legate de migraţie, conform sursei citate, secretarul de stat a reiterat necesitatea continuării implementării deciziilor deja adoptate, o cooperare sporită cu partenerii externi, precum şi protecţia frontierele externe ale UE. Pe de altă parte, adaugă MAE, Ciamba a subliniat importanţa unei analize aprofundate a experienţelor în materie de relocare şi lansarea unei reflecţii asupra viitorului politicii europene de migraţie şi azil.

"Oficialul român a reiterat, totodată, importanţa cooperării sporite cu partenerii externi pentru combaterea cauzelor profunde ale migraţiei, evidenţiind, în context, necesitatea implementării Planului de Acţiune UE - Turcia în domeniul migraţiei", precizează MAE.

Cu privire la viitorul relaţiei Marii Britanii cu UE, George Ciamba a reiterat interesul pentru menţinerea acestei ţări în Uniune şi speranţa în convenirea unei soluţii "reciproc satisfăcătoare" în toate cele patru domenii propuse de guvernul britanic.

"În acelaşi timp, a subliniat faptul că soluţiile identificate trebuie să respecte deplin prevederile Tratatelor Uniunii, în particular drepturile şi libertăţile fundamentale europene. În context, a accentuat faptul că garantarea principiilor nediscriminării şi proporţionalităţii sunt aspecte de maximă importanţă pentru România", menţionează ministerul.

(S.A.)

----------

Secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, va participa astăzi la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG), pe agendă figurând prezentarea programului de lucru al preşedinţiei olandeze a Consiliului UE şi pregătirea Consiliului European din 18-19 februarie, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) trimis redacţiei.

Potrivit sursei citate, miniştrii pentru afaceri europene din statele membre vor avea un schimb de opinii cu privire la principalele obiective ale preşedinţiei olandeze a Consiliului UE, al cărei mandat se derulează în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2016.

"De asemenea, în pregătirea reuniunii Consiliului European din 18-19 februarie 2016, este programată o dezbatere asupra proiectului de agendă adnotată a viitorului Summit care va fi axat pe: migraţie, relaţiile Marea Britanie - UE şi andosarea recomandării Consiliului privind politica economică a zonei euro", precizează MAE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb