MAE: România şi Polonia condamnă acţiunile Rusiei de destabilizare a situaţiei din Ucraina

V.B.
Internaţional / 12 mai 2014

Secretarul de stat pentru afaceri europene din Ministerul Afacerilor Externe (MAE), George Ciamba, a avut astăzi o întrevedere cu preşedintele Grupului parlamentar de prietenie Polonia-România din Seimul Republicii Polone, Jadwiga Zakrzewska, cei doi condamnând acţiunile de destabilizare a situaţiei din Ucraina, în contextul agresiunii Federaţiei Ruse asupra acestei ţări, informează MAE printr-un comunicat.

"În cadrul întrevederii, au fost abordate nu doar aspecte legate de cooperarea parlamentară româno-polonă excelentă, dar şi teme de interes ale agendei europene, cu accent pe securitatea regională, în contextul agresiunii Federaţiei Ruse asupra Ucrainei. Atât George Ciamba, cât şi Jadwiga Zakrzewska au condamnat acţiunile de destabilizare a situaţiei din statul vecin, subliniind importanţa solidarităţii NATO şi UE în condamnarea promptă şi sancţionarea eficientă a încălcărilor flagrante ale dreptului internaţional", se arată în document.

Demnitarii au evidenţiat şi că, pe termen lung, este necesară acordarea de sprijin autorităţilor de la Kiev, precum şi celorlalţi parteneri estici, în special Republicii Moldova şi Georgiei, mai ales pe fondul ultimelor provocări.

La întâlnire, au mai participat reprezentanţi ai Parlamentului de la Varşovia şi Marek Szczygiel, ambasadorul Republicii Polone la Bucureşti.

La finalul întrevederii, diplomaţii şi parlamentarii din ambele ţări au convenit continuarea dialogului eficient între România şi Polonia, materializat inclusiv prin organizarea unor manifestări comune care să exemplifice solidaritatea celor două popoare, mai ales în acest an, în care se împlinesc 75 de ani de la marele refugiu polon în România şi salvarea tezaurului polon sau 25 de ani de la alegerile din 4 iunie 1989 din Polonia.

MAE mai transmite că vizita, organizată în contextul întrevederii delegaţiei polone cu Petru Movilă (preşedintele Grupului Parlamentar de prietenie cu Republica Polonă din Parlamentul României), precedată de alte contacte de profil înregistrate în ultima perioadă de timp, între care reuniunea trilaterală parlamentară România-Turcia-Polonia (Bucureşti, 7 mai 2014), "confirmă interesul ambelor părţi pentru consolidarea dialogului politic bilateral la toate nivelurile, inclusiv parlamentar".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb