"Maguay" atacă piaţa notebook-urilor cu un brand propriu

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 29 noiembrie 2007

După segmentul integrării de sisteme, staţii grafice şi servere, compania Maguay a anunţat ieri că intră pe piaţa notebook-urilor, prin lansarea seriei sub brand propriu eXpertBook, în parteneriat cu Intel şi Microsoft. Produsele deschid un segment nou pentru Maguay şi se adresează companiilor şi utilizatorilor individuali.

"Maguay eXpertBook este un notebook construit la standarde de calitate maximă, ce poate concura cu oricare dintre sistemele oferite de mărcile internaţionale, atât din punct de vedere al performanţelor, cât şi al valorii.

De fapt, standardul de calitate Maguay este deja definit pe piaţă, prin sistemele noastre - staţii şi servere. Prin proiectul eXpertBook, ne propunem să repetăm experienţa de succes avută cu sistemele desktop Maguay (unele dintre cele mai apreciate pe piaţa românească) şi pe segmentul calculatoarelor portabile, unde potenţialul de piaţă este în creştere şi cel puţin la fel de mare ca în zona de sisteme descktop", a declarat Eduard Pughin, director operaţional Maguay.

În primul an compania îşi propune să deservească între 3.000 şi 5.000 de utilizatori pe canalul tradiţional, retail şi prin partenerii de livrare de soluţii hardware. Pentru anul viitor, compania estimează vânzarea a 6.000 - 8.000 de unităţi pentru staţii de desktop-uri, iar pentru servere estimează o cotă de piaţă de 10%, adică 1.000 de unităţi în 2008.

Sistemele Maguay eXpertBook includ unităţi optice de scriere DVD dual layer, conectori pentru reţea Gigabit LAN şi modem, module pentru comuncaţii Wi-Fi şi bluetooth, cameră web, cititoare de carduri şi porturi pentru conectarea dispozitivelor externe şi redării funcţiilor multimedia (video, audio, firewire). Cele patru modele au 2 ani garanţie şi prezintă multiple opţiuni de upgrade.

"Maguay" este lider local în segmentul integrării şi implementării de servere de dimensiuni scalabile şi a soluţiilor de back-up şi stocare.

Compania "Maguaz" va realiza în acest an o cifră de afaceri mai mare cu 50% decât cea de anul trecut, estimează Eduard Pughin, directorul operaţional al companiei. Anul trecut cifra de afaceri a fost de 7 milioane euro. În acelaşi timp, domnul Pughin prognozează o creştere de 30% a cifrei de afaceri în 2008.

Pentru anul viitor compania estimează vânzarea a 6.000 - 8.000 de unităţi pentru staţii de desktop-uri, iar pentru servere estimează o cotă de piaţă de 10%, adică 1.000 de unităţi în 2008.

Maguay este un producător şi distribuitor local de soluţii informatice, cu circa 50 de angajaţi şi birouri în Bucureşti, Târgovişte, Ploieşti şi Constanţa. Compania a realizat proiecte complexe de infrastructură IT pentru societăţi ca A&D Pharma şi Interbrands.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb