Majoritatea românilor consideră că Guvernul trebuie lăsat să îşi termine mandatul

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 10 septembrie 2007

Cetăţenii României consideră, în proporţie de 57%, că este mai bine pentru România ca actualul guvern să fie lăsat să îşi încheie mandatul, relevă un sondaj Insomar. Organizarea alegerilor anticipate este considerată oportună doar de 14% dintre cei chestionaţi. În cazul formării unui nou guvern, 14% dintre subiecţi îl văd format în jurul PD, în timp ce, pentru un guvern PSD, dar şi pentru unul independent se pronunţă, conform sondajului Insomar, cîte 7%. Un guvern format de PNL este văzut bine de doar 3% dintre cei chestionaţi. Din acelaşi sondaj reiese că 33% dintre subiecţi sunt de părere că PSD se află la putere, deşi, oficial, PSD se află în opoziţie.

Românii consideră drept o decizie bună legea de majorare a pensiilor

Recenta lege de majorare a pensiilor, în condiţiile evoluţiei economice şi actualelor priorităţi ale României, este considerată o decizie bună de 91% dintre cetăţeni, relevă sondajul Insomar. Principalul merit în promovarea legii de majorare a pensiilor îl are, conform sondajului, Parlamentul României (23%). În proporţie de 21%, şi Guvernul este indicat ca având principalul merit în acest sens. Traian Băsescu şi Călin Popescu-Tăriceanu sunt văzuţi ca având un merit egal în promovarea acestei legi: fiecare este creditat cu 17%. Conform aceluiaşi sondaj, Partidul Social Democrat este văzut ca având principalul merit în promovarea legii pensiilor de 13% dintre cei chestionaţi, iar Partidul Naţional Liberal, de 6%.

Studiul a fost realizat în perioada 29 august - 4 septembrie a.c. Cercetarea a fost realizată folosind tehnica sondajului de opinie, pe bază de chestionar administrat la domiciliul persoanelor intervievate. Volumul eşantionului a fost de 1.197 de persoane, reprezentativ pentru populaţia României cu vârsta de peste 18 ani. Interviurile au fost realizate în 48 de localităţi urbane şi 50 de localităţi rurale, din 40 de judeţe şi municipiul Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb