Managerii preconizează pentru iarnă o creştere a comerţului

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 29 noiembrie 2011

Managerii firmelor se aşteaptă pentru perioada noiembrie 2011- ianuarie 2012 la o creştere moderată în comerţul cu amănuntul, relativă stabilitate în industria prelucrătoare şi o scădere moderată în servicii şi construcţii în raport cu cele trei luni anterioare, informează Institutul Naţional de Statistică. Concluziiile au fost obţinute prin intermediul unor anchete de conjunctură, în urma estimărilor făcute de manageri cu privire la tendinţele activităţii economice.

Managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o stabilitate a volumului producţiei şi a numărului de salariaţi.

Pentru unele activităţi se va înregistra o tendinţă de creştere în ceea ce priveşte estimarea producţiei, res-pectiv în fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor (sold conjunctural +38%) şi fabricarea produselor farmaceutice de bază şi preparatelor farmaceutice (sold conjunctural +23%).

În construcţii, managerii estimează scăderea stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural -35%), dar prevăd o stabilitate a preţurilor lucrărilor de construcţii.

Angajatorii prognozează pentru comerţul cu amănuntul o creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%) şi a volumului comenzilor adresate de către unităţile comerciale furnizorilor de mărfuri (sold conjunctural +7%).

Societăţilor comerciale estimează că preţurile de vânzare cu amănuntul vor înregistra creşteri pentru următoarea perioadă (sold conjunctural +22%).

În servicii, cifra de afaceri şi numărul de salariaţi vor cunoaşte o scădere moderată.

Pe de altă parte, preţurile de vânzare sau de facturare a prestaţiilor vor avea tendinţă de creştere moderată (sold conjunctural +9%).

Anchetele s-au efectuat pe baza unor eşantioane reprezentative în domeniul industriei prelucrătoare (2.000 agenţi economici), construcţiilor (1.610), comerţului cu amănuntul (2.110) şi serviciilor (2492). Mărimea eşantioanelor a fost stabilită astfel încât eroarea de estimare maxim admisă să fie de ±5% la nivel total sector.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb