Manchester United s-ar putea lista la Bursa din Singapore

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 august 2011

Manchester United are fan cluburi în ţări precum Thailanda, Singapore şi Coreea de Sud şi o bază de 190 de milioane de suporteri în Asia, conform Bloomberg.

Manchester United are fan cluburi în ţări precum Thailanda, Singapore şi Coreea de Sud şi o bază de 190 de milioane de suporteri în Asia, conform Bloomberg.

Potrivit unor surse apropiate situaţiei, clubul de fotbal vrea să obţină un miliard de dolari din această tranzacţie

Clubul britanic de fotbal Manchester United plănuieşte să lanseze o ofertă publică iniţială la Bursa de Valori din Singapore, prin intermediul căreia să atragă un miliard de dolari, spun surse apropiate discuţiilor, citate de Bloomberg.

Conform acestora, oferta ar putea avea loc în 2011, iar suma astfel obţinută va fi destinată reducerii datoriilor clubului. Sursele mai afirmă că oferta va fi intermediată de banca elveţiană "Credit Suisse Group" AG.

Iniţial, clubul britanic voia să se lis-teze la Hong Kong, dar acum preferă Bursa din Singapore, deşi decizia finală nu a fost luată deocamdată, au adăugat sursele citate. Acestea sus-ţin că Manchester United este gata să vândă circa 25% din acţiuni prin intermediul bursei.

Phil Townsend, purtător de cuvânt al Manchester United, a refuzat să comenteze informaţiile privind o eventuală listare, calificându-le drept speculaţii. La rândul său, purtătorul de cuvânt al "Credit Suisse", Vanessa Neill, a refuzat să facă vreo declaraţie.

Listarea Manchester United la Bursa din Singapore ar reprezenta o victorie importantă pentru această piaţă, care concurează cu piaţa din Hong Kong pentru atragerea companiilor europene.

Clubul de fotbal încearcă să-şi diminueze costurile de finanţare şi să strângă bani pentru transferuri şi alte cheltuieli. Compania-mamă a clubului, "Red Football Joint Venture" Ltd., a anunţat, în luna martie, o pierdere anuală record, de 104,7 milioane de lire sterline (170 de milioane de dolari), din cauza costurilor generate de refinaţarea unei datorii şi a scăderii veniturilor din vânzarea jucătorilor.

Familia Glazer a cumpărat clubul Manchester United în 2005, pentru 790 milioane de lire sterline. Revista Forbes estimează că echipa valorează, acum, 1,8 miliarde de dolari.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb