MANFRED WEBER: "România aparţine spaţiului Schengen"

V.G.
Politică / 11 decembrie 2022

Sursă Foto: Twitter - Manfred Weber

Sursă Foto: Twitter - Manfred Weber

Liderul Partidului Popular European Manfred Weber afirmă astăzi, într-o postare pe Facebook, că România aparţine spaţiului Schengen şi că, în calitate de preşedinte al Grupului PPE şi al partidului, este de datoria lui să lucreze pentru aderarea la Schengen pentru România şi Bulgaria, transmite News.ro.

"România aparţine spaţiului Schengen! În calitate de preşedinte al Grupului PPE şi al Partidului, este de datoria mea să lucrez pentru obiectivul nostru: aderarea la Schengen pentru România şi Bulgaria. La fel ca mulţi dintre voi, sunt extrem de dezamăgit de rezultatul negativ al şedinţei de consiliu de săptămâna trecută. Nu este corect, nu este drept şi nu sunt profund de acord cu asta. Am declarat acest lucru public de mai multe ori în ultimele zile", a scris Manfred Weber.

El aminteşte că activitatea sa în sprijinul extinderii spaţiului Schengen datează de la începutul activităţii sale ca deputat în Parlamentul European.

"Sunt şi am fost întotdeauna pentru, deoarece cred că libertatea de circulaţie în zona Schengen face parte din promisiunea europeană. Face parte din cel mai valoros şi mai important simbol al cooperării noastre europene: libertatea. Nu voi renunţa la misiunea noastră. România îşi merită locul în Schengen. Pentru a realiza acest lucru, voi continua să implic în mod activ partenerii noştri din Austria, pentru a ne apropia obiectivul", conchide liderul PPE.

Manfred Weber, care cu o zi înainte de Consiliul JAI a mers la Viena şi a încercat alături de europarlamentari români să-l facă pe cancelarul Karl Nehammer să se răzgândească în privinţa blocării aderării României la Schengen, a declarat, într-un interviu publicat vineri de cotidianul "Die Presse" că şeful guvernului de la Viena are tot sprijinul său şi are dreptate când se plânge că spaţiul Schengen nu funcţionează şi de aceea problema ar trebui abordată în Consiliul European.

Acesta a spus că România şi Bulgaria ar fi trebuit să primească, joi, undă verde pentru aderarea la Schengen şi de aceea spune că problema imigraţiei necontrolate ar trebui abordată de liderii UE, în Consiliul European.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Texte care sunt departe de fapte

    Un panglicar. mincinos... PNL ul ne a dus in gard....

    Și minciuna - i vorbă ...

    Pe surse am aflat ca la mijloc este o manevra a lui iohanis si a celor de la pnl . Cncret ultimul sondaj al celor de la insomar ii dau pe cei de la pnl cu 7% in intentia de vot a romanilor . Pt a se salva cei din pnl au hotarat sa creeze un adversar impotriva caruia sa lupte . Dupa cum se stie iohnis a castigat al doilea mandat pt ca avea un adversar : PSD . Si PNL a castigat procente importante dandu-se partid de dreapta care lupau impotriva PSD. Acum ca pnl s- a casatorit cu psd pt alegerile urmatoare nu mai au adversar . La sfarsitul lui noiembrie iohanis s-a ineles cu cancelarul austriei caruia ia cerut sa nu voteze intrarea romaniei in schengen , desi guvernul de la viena a vrut sa voteze pentru. Sursele mele mi-au spus ca iohanis iar fi spus cancelarului austriac ca are de castigat puncte procentuale importante in conditiile in care austriecii sunt sensibili la migratia ilegala iar alegerile din austria sunt in ianuarie . Pe plan intern iohanis impreuna cu cei de la pnl vor sa se transforme in eroii care intr -un final dupa multe lupte duc romania in schengen . Asta undeva cat mai aproape de alegerile din 2024 iar intrarea in schengen va fi cumva meritul esclusiv al dnl . Ca indiciu ca am dreptate veti vedea ca iohanis nu se va alatura NICIODATA boicotului lansat de poporul roman impotriva firmelor austriece .

    1. "Ca indiciu ca am dreptate veti vedea ca iohanis nu se va alatura NICIODATA boicotului lansat de poporul roman impotriva firmelor austriece ."

      Dar nu conteaza ce face Iohannis.  

      Deja am dat drumul la miscare in societate, pulsul de energie a fost eliberat.  

      Ce face / ce zice Johannis nu mai e important, pasarica a scapat din colivie! :)  

      Nu mai politiza totul ca de fapt politica se bazeaza pe oameni, nu oamenii pe politica!

      Sa tii minte o chestie isteata foc de la mine: o societate e cu atat mai bogata si mai dezvoltata, mai complexa cu cat E MAI INDEPENDENTA de factorul poltic. Cu cat factorul politic e mai puternic, dezvolta mai multa gravitatie in jurul sau, cu atat acea societate e mai nedezvoltata. Studiaza situatia in lume si observa aplicat ce am zis.  

      Stii ceva despre votul emotional? Pt ca ce spui tu am invatat la seminariile de stiinte politice.

      stiu multe din multe domenii.

      am fost un om curios de-a lungul vietii si am urmat modelul renascentist de formare (dezvoltare multidirectionala).  

      Sunt oricand pregatit sa intru in politica, doar de la varf, cu actiune interna (prim-ministru), nu cu actiune externa (presedinte). 

      Insa nu in aceasta etapa de dezvoltare a Romaniei. E prea devreme.

      Experienta mea profesionala de pana acum (inclusiv experienta de influence media pe care o desfasor din 2008-2009 in diverse medii de comunicare) imi permit oricand sa dezvolt si sa implementez strategie - de la nivel de business pana la nivel de tara.

      In cazul experientei de influencer in medii sociale am inregistrat succese absolut notabile (plan national si international)... dar care nu pot fi amintite aici din simplul fapt ca destule sunt dincolo de linia legalitatii :) .  

      INSA TOATE INTOTDEAUNA IN INTERESUL ROMANIEI !  

      p.s. Curiosii pot considera ca actionez ca un factor de tip SIE (serv informatii externe) insa pe cont propriu, intr-o forma complet descentralizata si intotdeauna in interesul Romaniei. E un avantaj faptul ca nu lucrez in SRI/ SIE in mod oficial. Am cunoscut cazuri cand sefii au ordonat subordonatilor actiuni anti-Romania.

      Iata avantajul libertatii dublate de cultura, inteligenta si patriotism = eficienta in actiune ! :)  

      cineva cu experienta profesionala relevanta iti spune ca suferi de o tulburare pshica grava si ar trebui sa cauti ajutor specializat

      intre ce zice el si ce zici tu, eu ca roman prefer ce zice bancherul

      el e patriot tu esti un anonim

      Romanii nu au nivelul de cultura politica pt a alege in cunostinta de cauza . Manipularea si dezinformarea sunt finantate cu bani de la buget . Daca ar fi sa ma implic in politica as alege USR .

      eu nu as alege nimic din ceea ce e prezent acum

      Normal ca e orchestrata chestia cu Austria si discutiile de biocot.

      Dupa luni si luni de liniste cvasi totala in "societate" in ciuda covid/energie/inflatie/razboi iaca cum se umfla mamaliga din cauza Austriei.

      Austria trebuie evitata. E ca Rusia. E o împuțiciune.

      Este sindromul Nicu Nicu. Se întreabă singur, își răspunde sieși, un pic de cv, niște predicții, câteva confirmări ireale și trece ziua mai ușor.

    mai devreme acelasi individ acorda sustinere pozitiei Australopiteciei

    nu mai stie ce zice? are Alzheimer? e senil? sau ne crede prosti?  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb