ManpowerGroup: Soluţii la presiunile exercitate de forţele macroeconomice asupra pieţei

F.A.
Internaţional / 23 ianuarie 2014

ManpowerGroup participă la Forumul Economic Mondial de la Davos, unde conduce discuţii privitor la modul în care companiile şi liderii sectorului de afaceri pot răspunde presiunilor intense pe care le exercită forţele macroeconomice asupra pieţei forţei de muncă, se arată într-un comunicat de presă trimis astăzi redacţiei.

Compania moderează patru sesiuni, dedicate modalităţilor de reducere a şomajului structural, îmbunătăţirii ocupării la nivel global şi creării unui mediu propice antreprenoriatului.

Într-un raport lansat la sfârşitul lui 2013, organizaţia Forumului Economic Mondial identifica zece tendinţe dominante şi îngrijorătoare ale anului 2014. Două dintre acestea se referă direct la forţa de muncă: creşterea discrepanţelor în venituri şi persistenţa şomajului structural. În plus, piaţa forţei de muncă va fi afectată şi de declinul global al încrederii în politicile economice.

Valentin Petrof, directorul general al ManpowerGroup România, a declarat că: "În ultimii şase ani, pe fondul crizei, al schimbărilor demografice şi al evoluţiei tehnologice, au apărut diverse tendinţe care au influenţat capacitatea companiilor şi guvernelor de a funcţiona cu succes pe noile coordonate economice. Astăzi, vedem cum aceste tendinte se intercalează, exercitând din ce în ce mai multă presiune, iar interdependenţa lor este atât de complexă încât nu mai pot fi gestionate individual, ci doar în ansamblu. Ca atare, reunirea liderilor economici într-un forum de anvergură şi atenţia pe care o dedică problemelor legate de forţa de muncă sunt un semnal că atât companiile, cât şi instituţiile publice au început să conştientizeze noua realitate a pieţei muncii".

În pregătirea reuniunii de la Davos, ManpowerGroup a lansat raportul intitulat "Simplifică pentru a câştiga în Era Resurselor Umane." Acesta conţine un set de concluzii şi recomandări adresate liderilor de companii, centrate pe căile de a creşte agilitatea organizaţiei. În urma chestionării a 18,773 de angajatori din 42 de ţări şi teritorii, compania a ajuns la concluzia că agilitatea este considerată importantă de peste 82% dintre aceştia. Cei mai preocupaţi de problema agilităţii s-au arătat angajatorii din Costa Rica (88%), Ungaria (85%) şi România (82%), la polul opus situându-se angajatorii din Slovenia (41%), Hong Kong (32%) şi India (23%). În ultimul an subiectul agilităţii organizaţionale a preocupat, în mai mică sau mai mare măsură, 71% dintre respondenţii studiului.

Potrivit comunicatului, ManpowerGroup a recomandat organizaţiilor să prioritizeze simplificarea, percepută ca o aplatizare a structurilor ierarhice, o reducere a insularizării funcţionale sau geografice în interiorul companiei, o accelerare a proceselor de decizie şi o corelare a strategiilor de atragere şi management a talentului cu strategiile de business. Raportul subliniază că simplificarea trebuie să pornească de la conducătorul companiei şi să fie preluată de întreaga echipă de management, îndeosebi de directorul de resurse umane, căruia îi revine rolul de vector principal în comunicarea cu piaţa forţei de muncă.

În contextul unor creşteri prudente şi modeste ale planurilor de angajare din Europa şi America de Nord, liderii economici mondiali abordează tema capitalului uman şi a şomajului în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb