Marca Simcor a companiei Antibiotice este legal înregistrată

Doru Mocanu,Iaşi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 iunie 2009

Prin decizia pronunţată în data de 15 mai 2009, Curtea de Apel Bucureşti este cea de-a doua instanţă care a dispus că marca SIMCOR a companiei Antibiotice este legal înregistrată la Oficiul de Stat Pentru Invenţii şi Mărci, firma ieşeană fiind singura îndreptăţită să utilizeze această denumire pe teritoriul României, pentru medicamentele de uz uman.

Prin decizia pronunţată în data de 15 mai 2009, Curtea de Apel Bucureşti este cea de-a doua instanţă care a dispus că marca SIMCOR a companiei Antibiotice este legal înregistrată la Oficiul de Stat Pentru Invenţii şi Mărci, firma ieşeană fiind singura îndreptăţită să utilizeze această denumire pe teritoriul României, pentru medicamentele de uz uman.

Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat în favoarea companiei Antibiotice SA Iaşi în litigiul pe care aceasta îl are cu producătorul indian Ranbaxy Laboratories Ltd în dosarul mărcilor SIMCOR (Antibiotice) vs SIMVOR (Ranbaxy), după ce în urmă cu nouă luni Tribunalul Bucureşti a dispus că marca SIMCOR a companiei Antibiotice este legal înregistrată la Oficiul de Stat Pentru Invenţii şi Mărci.

În urma apelului făcut de compania Ranbaxy la Curtea de Apel Bucureşti, dosarul mărcilor SIMCOR (Antibiotice) vs SIMVOR (Ranbaxy) s-a mai judecat o dată de către aceas­tă instanţă.

Prin decizia pronunţată în data de 15 mai 2009, Curtea de Apel Bucureşti este cea de-a doua instanţă care a dispus că marca SIMCOR a companiei Antibiotice este legal înregis­trată la Oficiul de Stat Pentru Invenţii şi Mărci, firma ieşeană fiind singura îndreptăţită să utilizeze această denumire pe teritoriul României, pentru medicamentele de uz uman.

Între Antibiotice şi Ranbaxy există un litigiu şi mai multe dosare civile, toate cauzate de faptul că ambele companii comercializează în piaţă un medicament destinat afecţiunilor cardiace, având denumiri aproape identice, respectiv SIMCOR şi SIMVOR. Marca utilizată de Antibiotice este înregistrată la Oficiul de Stat Pentru Invenţii şi Mărci, în timp ce denumirea medicamentului firmei indiene nu este înregistrată ca marcă în România.

Deşi Antibiotice a înregistrat marca sa la Oficiul de Stat Pentru Invenţii şi Mărci din anul 2002, firma indiană a început în perioada 2003 - 2004 să comercializeze la rândul său un medicament cu o denumire aproape identică, fără a o înregistra legal şi fără a lua în considerare existenţa mărcii anterioare a producătorului român.

Considerându-se prejudiciată în drepturile sale asupra mărcii pe care a înregistrat-o legal, Antibiotice a solicitat companiei concurente să înceteze utilizarea neloială a unei denumiri similare, fără însă a se ajunge la un acord în această problemă. Prin urmare, Antibiotice SA a intentat o acţiune civilă pentru ca instanţa de judecată să se pronunţe asupra aces­tui litigiu. În urma acţiunii introduse de Antibiotice SA, firma Ranbaxy a ripostat introducând la rândul său o acţiune judecătorească în care sus­ţinea că marca SIMCOR a companiei Antibiotice a fost înregistrată cu rea credinţă. După ce Tribunalul Bucureşti a dat câştig de cauză companiei Antibiotice, şi Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat în acelaşi sens, menţinând integral decizia primei instanţe şi res­pingând "ca nefondat apelul introdus de Ranbaxy Laboratories Ltd". "Sentinţa Curţii de Apel Bucureşti reprezintă un al doi­lea pas câştigat în stabilirea adevărului în această controversă care produce nedumerire în rândurile consumatorilor de medicamente, precum şi în cele ale personalului medical de specialitate", se arată într-un comunicat de presă al Antibiotice SA Iaşi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb