Marcel Boloş: "În 2025 avem nişte angajamente; ponderea veniturilor în PIB trebuie să crească cu 2, 5 puncte procentuale faţă de 2019"

R.S.
Miscellanea / 5 aprilie

Marcel Boloş: "În 2025 avem nişte angajamente; ponderea veniturilor în PIB trebuie să crească cu 2, 5 puncte procentuale faţă de 2019"

România are nişte angajamente pentru 2025 şi în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă scrie că ponderea veniturilor fiscale în PIB trebuie să crească cu 2,5 puncte procentuale faţă de 2019, a declarat astăzi ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, potrivit Agerpres.

"S-a creat în spaţiul public o adevărată tragedie, că ministrul Finanţelor a început să fie clarvăzător şi să spună că în 2025 se va întâmpla nu ştiu ce catastrofă. Spune altceva ministrul Finanţelor: că în 2025 avem nişte angajamente. Şi dacă ne uităm la acele angajamente, acolo se spune foarte clar: va creşte ponderea veniturilor. Nu Boloş Marcel a scris acest lucru, nu Marcel Ciolacu, nu Nicolae Ciucă. Este scris în PNRR negru pe alb, nu-i un secret acest lucru, şi anume că ponderea veniturilor fiscale în PIB faţă de anul de referinţă 2019 trebuie să crească cu 2,5 puncte procentuale", a spus Boloş la o emisiune televizată, întrebat ce măsuri vor fi luate din 2025, conform Agerpres.

El a adăugat că este prematur de spus care va fi tipul de politică fiscală şi că la această întrebare va trebui să răspundă cine va ajunge să depună cererea de plată numărul 4.

"Care va fi calea de urmat pentru ca să ajungem la această ţintă cantitativă? Adică vom avea un impact bugetar pe care va trebui să îl urmărim din implementarea acestei reforme şi, la momentul respectiv, cine va ajunge să depună cererea de plată numărul 4 va trebui să dea un răspuns la această întrebare. Sigur, mă întrebaţi care va fi tipul de politică fiscală? Prematur de spus. Dacă acum m-aş hazarda să spun o măsură care va fi urmată de către România, ar putea să nu fie aşa", a explicat ministrul Finanţelor, relatează sursa citată.

Acesta a mai subliniat că, dacă se va considera că a fost "un ministru performant" şi se va aprecia că trebuie să fie parte din următorul Guvern nu va spune nu.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Vad ca ăștia se considera deja câștigători în alegeri...mi se pare din ce în ce mai evident ca vor încerca o fraudare, având în vedere ca nu au cum sa câștige mai mult de 35%.

    Lumea este extrem de revoltata de scăderea nivelului de trai în timp ce PSDNL arunca cu bani în speciali și au angajat încă 40.000 bugetari...  

    1. Nu-i nimic putred. Americanii le-au promis ca, daca continua achizitiile sustinute de armament vor castiga alegerile indiferent de ce voteaza poporul.

      Urneaza cresteri de taxe ca sa fie bani pentru asa ceva.  

    nu conteaza cine castiga. impozitarea progresiva, cresterea taxelor si impozitelor locale, tva etc sunt impuse. nu exista altfel, trebe aliniere la conduita fiscala ue.

    nu se face asta atunci pa pa fonduri europene, pnrr etc.  

    1. Platim impozit pe salariu 42%+19%TVA+alte taxe si impozite daca detinem ceva +-platim intreventiile la stomatolog+ cooplata daca esti spitalizat+alte cheltuieli pentru copii la scoala, sa nu mai vorbim despre ratele la casa pentru 30-40 de ani.Si unii se intreaba de ce scade natalitatea?

      Sunt impuse fara legatura cu fondurile europene, prin simpla prietenie cu UE - NATO...

      Exista o lista intreaga de conditii si achizitii de armament care toate inseamna taxe noi.  

    Acesti politicieni sunt atat de incompetenti ca au nevoie de indrumare UE si NATO si atunci cand merg la toaleta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb