Marcel Ciolacu: "Astăzi, majorăm cu 10% salariul minim general"

S.B.
Politică / 28 septembrie 2023

Marcel Ciolacu: "Astăzi, majorăm cu 10% salariul minim general"

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, că Guvernul majorează cu 10% salariul minim general, de la 3.000 de lei la 3.300 de lei brut pe lună, informează news.ro.

Premierul a mai spus din calculele prezentate în această dimineaţă de Ministrul Finanţelor, în urma introducerii asigurărilor de sănătate pentru toţi angajaţii, indiferent de activitate, salariul minim net al angajaţilor din construcţii, agricultură şi industria alimentară ar fi putut scădea şi că nu este de acord cu acest lucru, astfel că a decis să scoată de pe ordinea de zi Ordonanţa care vizează aceste categorii.

"Astăzi, majorăm cu 10% salariul minim general, de la 3.000 de lei la 3.300 de lei brut pe lună, aşa cum am promis, pentru a proteja veniturile salariaţilor din România. Acest Guvern nu va renunţa la prioritatea de a creşte salariul minim şi ne dorim să existe o altă treaptă de creştere în 2024, pe care o vom discuta, evident, cu partenerii sociali", a spus premierul în deschiderea şedinţei Executivului.

Potrivit lui Ciolacu, "calculele prezentate în această dimineaţă de Ministrul Finanţelor arată că, în urma introducerii asigurărilor de sănătate pentru toţi angajaţii, indiferent de activitate, salariul minim net al angajaţilor din construcţii, agricultură şi industria alimentară ar fi putut scădea".

"Eu nu sunt de acord cu acest lucru! Niciun salariu minim net nu trebuie să scadă! Drept urmare, am decis să scoatem de pe ordinea de zi această ordonanţă care vizează aceste categorii. Ministerele de resort vor reanaliza textul. Până atunci, toate salariile din construcţii, agricultură şi industria alimentară vor rămâne la fel", a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Majorarea salariului minim este pentru ca sa incasaeze bani mai multi la buget prin aplicarea cotelor de impozit, sanatate si pensie la o baza mai mare. Intrebarea ramane, daca societatile care au angajati cu salariul minim pe economie isi permit sa ii mentina in aceste conditii sau nu?

    1. corect, e un tradeoff intre quick fix bugetar (altceva nu stiu astia oricum) si competitivitate (care e ceva strategic, lent si pe care iar nu il inteleg acesti "vizionari")

    le trebuie taxe mai mari ca au scazut incasarile la buget

    PSDNL scufunda economia premeditat, ne așteaptă vremuri ca-n 1995 - 2000 pt cine și le amintește..

    Astazi majoram inflatia.

    Gresit!

    Fortati privatii si oamenii de rand sa majoreze salariul! ca voi reduceri varsarea de bani! 

    Deci privatii tre sa suca in carca costul! 

    Nu se “mareste nimic”…. e marire pe hartie… adic au spun ca de la anu maresc cu 10% dar nu dau nimic… astept ca ceilalti jucatori sa muste galusca si sa mareasca primii fortati de “legea mea”… deci eu nu maresc ci va maresc voua cheltuiala in speranta ca la sfarsit de an fiscal eu sa beneficiez de mai mult nominal sa pot declara deficitul in scadere! 

    adica trag pe piata! 

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb