MARCEL CIOLACU, DESPRE PROIECTUL GUVERNULUI: ''Un zombi legislativ; invităm în Parlament societatea civilă să reparăm haosul PNL''

G.U.
Politică / 8 iulie 2020

''Un zombi legislativ; invităm în Parlament societatea civilă să reparăm haosul PNL''

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat astăzi că proiectul de lege al Guvernului Orban privind carantinarea şi izolarea este "un alt zombi legislativ" şi că va invita în Parlament societatea civilă pentru a repara "haosul PNL", conform Agerpres.

"Guvernul Orban naşte un alt zombi legislativ şi ne impune dezbatere în regim de urgenţă. Invităm în Parlament societatea civilă să reparăm împreună haosul PNL! Doar la prima lectură, colegii mei au găsit în legea privind carantina şi izolarea aberaţii majore ce atentează grav la drepturile şi libertăţile românilor. Enumăr câteva exemple din gândirea unui partid care îşi spune liberal, dar vrea să transforme statul într-un regim totalitar. Izolarea prevede nu doar separarea fizică, ci şi aplicarea obligatorie a unui tratament inclusiv asimptomaticilor - cum s-a întâmplat deja, neconstituţional, în multe spitale. Formularea 'probabilitate ridicată de apariţie şi propagare a unui agent patogen' permite oricând Guvernului să instituie carantină şi s-o menţină oricât. Oricine şi orice poate fi suspectat ca 'potenţial expus' virusului şi intră în carantină, se aplică restricţii şi unor bunuri ale românilor, precum automobilele, de exemplu", a scris Ciolacu pe Facebook.

El a adăugat că în proiect nu există nici un fel de claritate asupra duratei lipsirii de libertate, iar "datele ştiinţifice" nu pot constitui un criteriu valid juridic când e vorba de lipsirea de libertate, fiindcă nu oferă deloc predictibilitate. Ciolacu a spus proiectul oferă "puteri discreţionare" ministrului Sănătăţii "de a dispune cele mai grave măsuri de privare de libertate când există un risc iminent, la simpla propunere a Institutului Naţional de Sănătate Publică, care de altfel îi este subordonat".

"Am auzit azi cele mai importante voci ale societăţii civile punctând alte exemple de derapaje dramatice pe care această lege le provoacă. De aceea, vom invita mâine principalele ONG-uri din România specializate în apărarea drepturilor omului la dezbaterea acestei legi în comisii. Îi vom asculta şi le vom prelua propunerile. Să vedem dacă PNL va considera şi societatea civilă un 'duşman al poporului', pe modelul CCR", a afirmat Ciolacu.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Asimptomatic nu inseamna sanatos si nici vindecat ci purtator de virus, adica puratator de "arma". Asimptomaticii au "arme" la purtator, doar ca spre deosebire de cei simptomatici, le tin ascunse, insa primejdia si amenintarea la adresa celorlalti sunt la fel de mari. PSD-ul ne spune ca cei "cu armele la vedere" pot fi internati pentru "dezarmare" dar cei cu "armele ascunse" nu pot fi tratati si nici internati.

    Care este diferenta intre ei, din moment ce atat unii cat si altii "au arme de distrugere in masa la purtator"? 

    Oare PSD-ul asta e capabil sa inteleaga ceva?  

    Oare a capabil sa treaca peste interesele de partid manifetate cu prostie si disperare si sa puna inaintea lor interesele romanilor? 

    Practica ne dovedeste ca nu este capabil si ca dorinta de a ajunge la puterea aboluta (pentru ca in parlament o au deja, dar nu pentru mult timp) este prioritara.

    Chiar daca si-a scimbat capetenia, haita de lupi ramane in continuare mai flamana ca oricand si formeaza un partid periculos pentru tara. 

    1. Se pricepe Ciolacu la medicina ca porcu' la portocale!Problema e ca mai si semnalizeaza!

    Întrucât la români a fi virusat este egal cu pușcăria din spitale, e logic că nimeni sănătos la cap nu va dori sa se testeze, deci vom avea arme biologice umblând libere pe strada, cum spune Orban. Așa că, nu pot ei izola cat pot restul de ne-depistati asimptomatici infecta.

    Dar aceasta mascarada a virusului este făcută pentru controlul totalitar al populației planetei de către o elită masonica, sioniista, care vrea să introducă controlul FIAREI. 

    1. Cum se realizeaza controlul asta prin intermediul virusului?

      Doar 2 tari din Europa sunt sub controlul Fiarei - Rusia si Belarus.

      Acolo nu exista drepturi fundamentale pentru cetateni ci doar dictatura liderilor si controlul maselor prin organele de forta si prin manipularea mediatica, ambele aflate sub controlul puterii. 

    Nu cumva invitati societatea civila sa puneti apoi pulanele pe ea , ca la 10 august ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb