Marcel Ciolacu: "educaţia copiilor este o prioritate în orice stat"

A.D
Politică / 4 octombrie

Marcel Ciolacu: "educaţia copiilor este o prioritate în orice stat"

Şeful Executivului român şi omologul moldovean, Dorin Recean, au participat, azi, la ceremonia de donare de către România a 20 de microbuze şcolare către autorităţile de la Chişinău, un proiect de care au beneficiat multe şcoli din Republica Moldova, informează Agerpres.

Premierul a fost întrebat la finalul evenimentului dacă donarea microbuzelor şcolare către autorităţile de la Chişinău în plină campanie electorală este o "pomană electorală" sau o "mită electorală" şi de ce atunci când oferă România este "corect şi legal", iar atunci când oferă Rusia este "criminal".

"Nu este nici prima, nici ultima donaţie. În primul rând, ceea ce a făcut acum Guvernul României a făcut împreună cu Guvernul Republicii Moldova. Acest program este pornit de mult timp, iar domnul prim-ministru vine cu propunerile de priorităţi. Şi eu cred că educaţia copiilor, transportul în siguranţă al copiilor, este o prioritate în orice stat. Şi mă bucur că domnul ministru al Educaţiei din Republica Moldova este atât de conectat la problemele copiilor, indiferent unde s-au născut. Toţi copiii trebuie să aibă acces egal la sistemul de educaţie", a afirmat Marcel Ciolacu.

Şeful Guvernului a subliniat că este foarte important ca Republica Moldova să continue pe calea dezvoltării.

"Am spus-o şi la declaraţiile din interiorul Guvernului, eu iubesc Republica Moldova şi cu toată bucuria mă implic. Cu cât se dezvoltă mai repede Republica Moldova, cu atât şi România este mai sigură, pentru că suntem două state vecine. E normal parcursul pe care-l avem în acest moment. Dacă dumneavoastră consideraţi că Rusia aduce aceeaşi garanţie de securitate, dezvoltare şi viitor pentru Republica Moldova, eu vă spun că nu. Şi-mi permit să o spun. Garanţia dezvoltării Republicii Moldova este apartenenţa la Uniunea Europeană", a declarat premierul ţării.

În aceeaşi directie, omologul său, premierul Dorin Recean a menţionat că autorităţile de la Chişinău derulează procesul de dezvoltare a Republicii Moldova cu ajutorul statelor UE.

"Şi în mod special cu ajutorul Bucureştiului, al României, încontinuu, şi vom continua să facem acest lucru, pentru că obiectivul nostru este să construim viaţa noastră normală, europeană, aici, la noi acasă", a declarat şeful executivului de la Chişinău.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2945
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9447
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.6265

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb