MARCEL CIOLACU: "Este inuman să vorbim de o decizie de a avea sub 10% o mărire a pensiilor"

S.B.
Politică / 13 septembrie 2022

"Este inuman să vorbim de o decizie de a avea sub 10% o mărire a pensiilor"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, este de părere că "este inuman să vorbim de o decizie de a avea sub 10% o mărire a pensiilor", informează news.ro.

El dă asigurări că pensiile vor fi majorate de anul următor, subliniind că o decizie în acest sens a fost luată şi de către liderul PSD şi de către liderul PNL.

"Nu ştiu ce deranj a fost că am venit cu anumite soluţii la început de sesiune parlamentară, cu o viziune pe anul viitor, pe urmă să urmeze să fie discutate şi normal, să fie sustenabil. Am zis: dom-le haideţi să venim din noiembrie - ar fi o premieră în cei 30 de ani de la Revoluţie să venim cu legea bugetului în noiembrie, să avem timp să o dezbatem, cea mai importantă lege care este votată în Parlament. Din punctul meu de vedere şi al colegilor mei, celor care am făcut impactul bugetar, repet, am părerea că va fi o creştere economică mai mare, ne încadrăm, este inuman să vorbim de o decizie de a avea sub 10% o mărire a pensiilor", a declarat Marcel Ciolacu, luni seară, la România Tv.

Ciolacu a explicat că legea prevede că pensiile trebuie actualizate cu inflaţia din anul anterior, când indicele inflaţiei a fost mai mic de 5 procente.

"Noi vorbim acum de două lucruri distincte: de o mărire şi de o respectare a legii, că trebuie să respecţi legile în România. Când măreşti, măreşti la fel şi cel care are 1.500 de lei şi cel care are 20.000 de lei. Trebuie să creezi o echitate socială. În acel moment, intervii pe categorii, exact cum am făcut în Sprijin pentru România şi în primul pachet social când am intrat la guvernare. E normal să ai abordări diferite. (...) Trebuie să venim cu un pachet întreg şi acest pachet eu vreau să-l discutăm în coaliţie, cu perspectiva de la 1 ianuarie. Pensiile se vor mări, e o decizie luată deja şi de către mine şi de către primul ministru, se vor mări", a susţinut liderul social-democrat.

Întrebat dacă PSD îl "dă afară" pe ministrul Muncii, Marius Budăi, după ieşirea sa publică în care a vorbit despre majorări de pensii, liderul PSD a răspuns: "Dai afară miniştri care nu fac nimic, nu care muncesc!".

De asemenea, întrebat dacă îl schimbă din funcţie pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, Ciolacu a răspuns: "Nu schimb pe nimeni, dom-le!".

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Mai caraghiosule, fanfaronule, mitomanule.... ai zis "pensiile vor fi marite cu 16%". Gata. Mareste-le si gata. Fara alte tromboane, mai clovnule.

    1. 16% la o pensie de 1000 lei inseamna 160 lei, iar la una de 6000 lei inseamna aproape 1000 lei.

      Din cresterea asta pensionarul sarac nu acopera cresterea de pret a cosului zilnic, iar cel bogat o acopera si ramane cu surplus. Se mareste decalajul dintre pensii si odata cu el si inechitatea sociala.

      Trebuie gasita o alta forma de majorare a pensiilor astfel incat cresterea neta sa fie aceeasi pentru toti pensionarii (o crestere a pensiilor in suma fixa, prin impartirea banilor alocati la numarul de pensionari). 

      De acord. O suma fixa.

    ce om , domle , ce om ! mi-au dat lacrimile ! hai mai fa un efort si-l ajungi pe rares bogdan !

    Nu mareste ma anul asta nimic poate de la anul, ca mai au de furat si nu isi rup de la gura pentru niste sarantoci. Avem preturi de Germania la toate, la mancare si de calitate proasta si salarii si pensii de mizerie. In schimb am dat Romania pe gratis la altii. In 32 de ani astea n-au construit nimic. mai rau suntem datori vanduti. Miliarde de euro furate de ei si de strainii care jecmanesc Romania. Ciolacu tot la ciolan ii sta gandul nu la sarantoci. PNL, PSD si UDMR aceeasi mizerie.

    îi 15%, cea reala mult mai mare dar ei maresc pensiile cu10%, la pastile cailor.

    Pentru a se face un pic de dreptate celor cu cu pensii mici, majorarea tuturor pensiilor ar trebui sa se faca cu o suma fixa, nu cu un procent.

    Ca 10 % pentru cel cu 20.000 de lei pensie, inseamna o crestere de 2.000 de lei, iar pentru cel cu 1.000 de lei pensie inseamna, 100 de lei.  

    Cu o majorare de 16 %,diferentele de crestere sunt si mai semnificative, respectiv 160 pentru cei cu pensii de 1000 de lei si 3.200 de lei pentru cei cu pensii de 20.000. Si sunt destui cu astfel de pensii. Aceasta vreti domnule?  

    Daca mariti cu suma fixa, cu fondurile care trebuiesc platite in cazul cresterii cu 10 % puteti mari toate pensiile cu o suma fixa de 185 de lei. Iar din fondurile ce trebuiesc asigurate pentru o majorare de 16 %, puteti mari toate pensiile cu o suma fixa de 296 de lei. Oare nu este mai drept si bine pentru cei cu pensii mici? 

    Scumpirile nu s-au facut in functie de pensie, au fost pentru toti romanii la fel.

    Mariti si pensiile la fel.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb