MARCEL CIOLACU - MINISTRU INTERIMAR AL APĂRĂRII Motivele demisiei lui Ţuţuianu - erori de comunicare sau interese în investiţiile din apărare?

RAMONA RADU
Ziarul BURSA #Companii / 6 septembrie 2017

Motivele demisiei lui Ţuţuianu - erori de comunicare sau interese în investiţiile din apărare?

Marcel Ciolacu este unul dintre cunoscuţii lui Omar Hayssam, condamnat la 23 de ani pentru terorism, potrivit Hotnews

MApN a anunţat, ieri, că va plăti salariile eşalonat, în luna septembrie

Ionuţ Mişa: "Nu sunt probleme la plata salariilor din niciun minister"

----

Actualizare 15:40 Dragnea, despre demisia lui Ţuţuianu: "Sunt foarte supărat şi trist, am pierdut un ministru bun"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat, astăzi, "supărat şi trist" de demisia lui Adrian Ţuţuianu din fruntea MApN, pentru că Executivul a pierdut un ministru "foarte bun", şi a apreciat că el a fost "victima unei greşeli de comunicare", însă nu ştie dacă a lui sau a funcţionarilor din minister.

Dragnea a spus, potrivit News.ro: "Sunt foarte supărat, foarte trist. Am pierdut un ministru foarte bun, care se pare că a fost victima unei greşeli de comunicare - sau nu. Nu ştiu dacă a fost neapărat o greşeală de comunicare şi nu neapărat din partea lui. Nu există niciun fel de temeri, de motive, pentru care salariaţii din MApN să-şi facă probleme că ar putea să nu-şi primească drepturile".

El a afirmat că a aflat despre comunicatul MApN când se afla la masă cu premierul şi cu vicepremierul, rugându-i să vorbească cu Adrian Ţuţuianu şi cu ministrul Finanţelor, pentru a rezolva situaţia.

El a precizat: "E un gest pe care nu l-aş fi dorit, e un ministru bun, dar un asemenea comunicate nu putea să fie fără urmări, pentru că a pus sub semnul întrebării şi credibilitatea noastră din cadrul NATO".

Liviu Dragnea a infirmat vehement că situaţia din MApN ar fi provocată de o luptă politică internă din PSD.

"Am citit şi eu aceste istorioare, sunt nuvele şi istorioare, nu există aşa ceva", a afirmat şeful PSD.

El a adăugat că Adrian Ţuţuianu nu va reveni la conducerea Comisiei SRI, pentru că procedura de înlocuire a sa a fost deja demarată şi există o decizie în PSD pe această temă.

------

Actualizare 12:09 Iohannis a semnat decretul privind revocarea lui Ţuţuianu şi cel privind numirea lui Ciolacu interimar la MApN

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul de revocare din funcţie a ministrului Apărării, Adrian Ţuţuianu, precum şi cel prin care vicepremierul Marcel Ciolacu preia interimar portofoliul, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

(M.I.)

-------

Ministrul Apărării Adrian Ţuţuianu a demisionat, ieri, din funcţie, asumându-şi o eroare de comunicare, în urma unui anunţ al Ministerului care preciza că plata angajaţilor din apărare, în luna septembrie, se va face eşalonat.

Demisia lui Adrian Ţuţuianu vine într-un moment în care Ministerul Apărării se află în negocieri cu numeroase companii interesate de investiţii în industria noastră de apărare.

Surse din industria de armament ne-au declarat: "Adrian Ţuţuianu dorea să creeze la Dâmboviţa un hub al industriei de apărare.

Uzina Automecanică Moreni din judeţul Dâmboviţa şi furnizorul german de tehnologie militară Rheinmetall au semnat, în luna iunie, actul constitutiv al societăţii mixte Romanian Military Vehicle Systems, noua societate urmând să fabrice transportorul blindat 8x8. Şi preşedintele Klaus Iohannis era de acord cu această investiţie. Dar probabil că semnarea acestui contract i-a supărat pe partenerii noştri americani, care au pus presiune pentru schimbarea lui Adrian Ţuţuianu".

Vicepremierul Marcel Ciolacu, a fost desemnat, ieri, ministru interimar al Apărării Naţionale, după ce demisia lui Adrian Ţuţuianu a fost acceptată de premierul Tudose.

Potrivit informaţiilor publicate în presă, Marcel Ciolacu este unul dintre cunoscuţii lui Omar Hayssam, condamnat la 23 de ani pentru terorism. În mass-media au apărut fotografii cu Marcel Ciolacu şi Omar Hayssam la o partidă de vânătoare, organizată de Direcţia Silvică Buzău. De asemenea, există informaţii potrivit cărora Marcel Ciolacu apare pe lista datornicilor lui Omar Hayssam, care l-ar fi împrumutat la începutul anilor 2000 cu suma de 200 de milioane de lei vechi.

MapN a anunţat, ieri, printr-un comunicat, că salariile angajaţilor vor fi plătite eşalonat, luna aceasta, deoarece nu s-a efectuat rectificarea bugetară.

Potrivit reprezentanţilor MapN, soldele şi salariile nete, fără contribuţii şi impozit, precum şi diurnele în valută cuvenite personalului aflat în misiuni externe, vor fi achitate în data de 15 septembrie, iar banii de chirii, normă de hrană şi alte drepturi salariale vor fi acordaţi ulterior, în jur de 25 septembrie, după ce se va face rectificarea bugetară. De asemenea, în comunicat se mai menţiona că între 21 şi 25 septembrie vor fi plătite contribuţiile angajatorului şi ale angajatului, dar şi impozitul pe venit.

Adrian Ţuţuianu şi-a asumat neatenţia în comunicarea problemelor bugetare, însă a afirmat că există bani pentru plata salariilor angajaţilor din MapN şi că va fi respectat calendarul anunţat.

Ţuţuianu a declarat: "Nu există probleme financiare, ci sunt chestiuni tehnice, care sunt generate de dispoziţiile legale, articolul 18, alineatul 4 din Legea responsabilităţii fiscale-bugetare. Acest aspect nu ne-a permis să transferăm bani din cheltuielile de personal din trimestrul patru în trimestrul trei şi să rezolvăm la data de 15 septembrie toate problemele care ţin de salarii şi alte drepturi ale personalului din sistemul militar. Vreau să fac precizarea că pe data de 15 septembrie plătim salariile aferente lunii august şi că norma de hrană de care vorbim este aferentă lunii septembrie. Toate aceste drepturi vor fi plătite în luna septembrie. Nu există nicio problemă cu alocările financiare".

De asemenea, ministrul finanţelor Ionuţ Mişa a susţinut că nu sunt dificultăţi nici la plata salariilor din MapN, şi nici la vreun alt minister.

Ministerul Finanţelor Publice a trimis o precizare, în care se menţiona: "În urma informaţiilor apărute în mass-media vă comunicăm că nu sunt dificultăţi în ceea ce priveşte plata drepturilor salariale ale angajaţilor din cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Totodată, precizăm că nu există astfel de probleme la niciun alt minister".

Potrivit News.ro, ieri, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu a declarat, în Parlament, că nu a auzit despre problemele privind plata salariilor angajaţilor din cadrul MApN, după ce reprezentanţii ministerului de resort au anunţat că salariile acestora vor fi plătite eşalonat în această lună, având în vedere că nu s-a efectuat rectificarea bugetară.

Totodată, premierul Mihai Tudose, a afirmat ieri, la Parlament, că rectificarea bugetară va fi una pozitivă şi va fi prezentată până la finalul acestei luni.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Motivele demisiei lui Ţuţuianu - erori de comunicare sau interese în investiţiile din apărare? - Nu, prostie infinita!

    P.S.D.-ul face implozie, partid care se autocanibalizeaza, nu are oameni pentru posturi doar hoti si slugi...

    S-a activat!

    Tara Nato fara bani, o prada usoara pt Putin? 

    Se scufunda minciuna P.S.D.!!!!Un popor indobitocit de criptocomunisti, fara solutii economice, nemunca, smecherie ieftina balcanica, in frunte cu INFRACTORII Tarcideanu si Dragnea!!!!

    1. Așteptăm competența dreptei securiste. De fiecare dată a furat pe rupte, pe față, fără scrupule. Să se taie salariile!!! :)

      Ce poate fi mai odios decât să căștigi alegeri ca băs, pe promisiuni de majorare, și să tai salarii?

      Dar până acolo mai tebuie să treacă un deceniu, până vă uită majoritarii. 

      Asa o fi. Dar nenorocirile pe care le-ati orchestrat voi, de mai bine de saizeci de ani incoace, nu vor fi uitate niciodata!

      Ati distrus insasi fibra natiei astea si ati facut din Romania o tara in care majoritatea tinerilor nu mai vor sa traiasca. Foarte curand veti ramane aici doar voi sa va furati unul pe altul, sub ochii unor mosnegi neputinciosi. 

      Salariile sau taiat la bugetarii care sug singele poporului si qjuta politicienii in arendarea tarii si va rog sa nu-i mai plangeti ca si cu salarii reduse isi permit concediii in Dubai sau la all inclusive in Turcia ,iau de la PIB tarii si dau la straini.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb