MARCEL CIOLACU: "Ministrul Virgil Popescu are responsabilitatea să vină cu un act normativ privind reglementarea preţurilor din energie"

V.G.
Politică / 22 august 2022

"Ministrul Virgil Popescu are responsabilitatea să vină cu un act normativ privind reglementarea preţurilor din energie"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat astăzi despre măsurile privind preţurile din energie, că Ministrul Virgil Popescu are o responsabilitate ca, până la 1 septembrie, să vină cu un act normativ pentru perioada următoare şi că liberalizarea a dus de fapt la inventarea din nou a băieţilor deştepţi din energie, relatează News.ro.

Marcel Ciolacu a acuzat că "cineva a strecurat, în Ordonanţă, să fie luat preţul mediu, astfel încât s-au încadrat sub 440, ca să fie această supraimpozitare" şi a spus că şi-ar dori ca primul-ministru să afle cine a strecurat acest preţ mediu în Ordonanţa trecută, să ştim şi noi cine, subteran, face jocurile în România pentru energie.

"Cu toţii aşteptăm soluţia de la această şedinţă interministerială şi, din punctul meu de vedere şi al PSD, până la data de 1 septembrie, trebuie să avem un act normativ aprobat prin Guvern, pentru perioada următoare", a spus liderul PSD.

El a precizat că există deja o abordare pe aceste luni în care energia este deja vândută.

"Am văzut că această liberalizare, să nu îi mai spun tâmpită, haotică, cum spune BNR-ul, a dus de fapt la inventarea din nou a băieţilor deştepţi din energie. A fost vândută energia cu 300, 400, anul trecut, iar astăzi, o cumpărăm cu toţii la un preţ de 3.000. Avem o supraimpozitare la producători, dar şi acolo cineva a strecurat, în Ordonanţă, să fie luat preţul mediu, astfel încât s-au încadrat sub 440, ca să fie această supraimpozitare şi chiar mi-aş dori ca primul-ministru să afle cine a strecurat acest preţ mediu în Ordonanţa trecută, să ştim şi noi cine, subteran, face jocurile în România pentru energie", a spus Ciolacu, precizând că el ştie că politicile energetice sunt făcute de ministerul Energiei.

"E posibil să fie o scăpare a ministrului, dar responsabilitatea este a ministerului Energiei, pentru că ei sunt promotorii ordonanţei", a afirmat Ciolacu, întrebat dacă ministrul Virgil Popescu este vinovat pentru acest lucru.

Întrebat dacă ministrul Virgil Popescu mai trebuie să rămână în funcţie, Marcel Ciolacu a răspuns: "În opinia mea, în acest moment, domnul ministru Virgil Popescu are o responsabilitate ca, până la 1 septembrie, să vină cu un act normativ care să reglementeze perioada în care energia este deja vândută şi perioadă următoare, când energia nu este vândută şi cred că este cazul să venim cu o perspectivă până în 2025.

Ciolacu a mai afirmat că "această compensare nu crede că mai este de actualitate, ţinând cont de impactul deja solicitat de către Ministerul Energiei, respectiv 31 de miliarde, lucru care este imposibil pentru bugetul României".

"Din punctul meu de vedere, cel puţin pe zona casnică, trebuie venit cu o reglementare a preţului. Am văzut şi sistemul grecesc, în care au un preţ stabilit, pentru fiecare tip de energie, dacă e pe cărbune, nuclear, eolian, panouri verzi sau hidro şi de la acel preţ se vine cu o supraimpozitare", a arătat Ciolacu.

Preşedintele PSD a mai afirmat că "ceea ce a stabilit cu premierul este ca preţul de 0.68 şi 0.8 rămâne nemodificat pentru persoanele fizice". "se poate veni cu o compensare, dacă preţul este mai mare dar, din câte ştiu eu, preţul de probucţie nu depăşeşte 0.68 şi 0.8. Important este să avem bani pentru a face această plafonare şi să nu intrăm într-un deficit", a spus el.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. speculatorii au scos deja profiturile ramane ca populatia sa plateasca acum pretul in "rate"

    deja fac backwardation and contango 

    s c cret 

    expansiunile economice se repeta ciclic cu pretul energiei mic (chiar si negativ in boom final) si se inchei cu pretul energieie foarte mare .

    s c cret 

    S-a ajuns sa se fure cu guvernul in frunte . Baietii nu se mai dau in laturi de la nimic....ii simplu . Fura cu ministru... nu mai dorim firmirturi de milioane. Dai cu miliardele de euro . Pe fata . Ce sa te mai astepti ... Culmea e ca in Romania ...tonul suav si comportamentul "elegant-politicos" prinde la public si chiar il spala pe creier in mod exceptional. A aparut o grupare mai tare ca Patriciu...hotul suprem al anilor 2000. In frunte cu acest inger satanic numit Virgil Popescu&Catu&co. Fabulos . Acestea sunt noii "mari barbati " ai Romaniei ....

    Cred ca o sa fie mai bine chiar in Ucraina ...decat in Romania ...in curand (Exagerat , dar posibil adevarat) 

    Se fura pentru că se poate. (este permis și de lege și de cei care fac legile și de cei care le apără și de cei care ( veghează)).Întrebarea este ,a mai rămas ceva ?

    tu si psd ul tau ce responsabilitate aveti , in afara de a arata cu degetul la altii ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb