MARCEL CIOLACU: "Nu vom avea o creştere economică, cât era estimată"

S.B.
Politică / 7 aprilie 2022

"Nu vom avea o creştere economică, cât era estimată"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că evoluţia României din punct de vedere economic depinde în mare măsură de evoluţia economiei în celelalte state din Europa, în contextul războiului din Ucraina, informează news.ro.

Preşedintele Camerei Deputaţilor spune că România nu va înregistra creşterea economică estimată iniţial pentru acest an. Ciolacu susţine, în acelaşi timp, că ar fi posibilă o nouă creştere a pensiilor dacă măsurile pe care le va lua Guvernul vor avea "efectul scontat".

"Nu vom avea o creştere economică, cât era estimată. (...) În jur de 2,2%-2,4% se va estima o creştere economică, cred, în România, reală. Foarte mult, din cauza războiului din Ucraina. Şi în Europa, cea mai afectată ţară înţeleg - şi o să se dea cât de curând publicităţii - cea mai afectată ţară o să fie Germania, care este motorul principal al Europei, acolo este miezul şi dacă Germania va intra într-o recesiune sau într-o criză economică, atunci ne va afecta", a declarat Marcel Ciolacu, joi seară, la Antena 3.

Liderul PSD a vorbit şi despre evoluţia preţurilor, în acest context spunând: "Cam ce cumpăram cu 35 de lei, acum cheltuim cu 50 de lei, 50-52, cam aici am eu măsura când merg la cumpărături".

Potrivit acestuia, liberalizarea preţurilor în energie, iar după reglementarea acestui aspect războiul din Ucraina au afectat zona economică.

"S-a făcut o greşeală imensă cu liberalizarea preţurilor la energie. Nu că nu trebuia, poate trebuia de atunci gândit şi anticipat o eventuală criză în energie, nu s-a anticipat acest lucru şi am avut trei luni de zile în care nimeni nu-şi mai putea face calcule de producţie, cu cât să vândă. S-a intervenit, în sfârşit avem un preţ predictibil, clar, fiecare îşi poate face bugetul în acest moment în ceea ce priveşte cheltuielile cu energie. (...) Când lucrurile au început să se aşeze, a venit războiul din Ucraina", a afirmat Ciolacu.

Întrebat dacă este posibilă o nouă majorare a pensiilor până la finalul acestui an, liderul PSD a răspuns: "În cazul în care aceste măsuri pe care le va lua Guvernul vor avea efectul scontat, categoric da".

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Vom avea cu minus daca mai aruncati aiurea cu banii....Vine supercriza peste noi si iar suntem nepregatiti...bani ioc, rezerva valutara scazuta, inflatie de doua cifre, somaj crescut.... Nu mai luati credite din banci ca o sa ramaneti fara case....

    1. unde sunt banii luati de Citu si Orban ???

      La camarila PNL, PSD si UDMR. Banii ii platim noi si copiii nostri. Ne gandeam ca ei au ajuns la fundul sacului, uite ca se poate.

    Modelul grecesc se concretizeaza rapid si in Romania.

    1. nu. Ei au exoperienta in a lua banii si a nu ii da inapoi.

      Noi luam banii si ii dam inzecit inapoi 

    Pfai, dom'le, și cât de bune au fost măsurile până acum. Pai, împrumuturile masive și apoi PNNRul aduceau prosperitate grămadă.

    Numai, ce să-i faci?! Îl apucă nebunia pe rus și de-aia nu se mai leagă nimic. Da, rusul e de vina. Votați la fel și informați-va din surse oficiale! 

    Restructurați aparatul bugetar! Nu mai vindeți gogoși alegătorilor și nu va mai împrumutați sa plătiți salariile bugetarilor și pensiile speciale! Sunteți în cădere libera. PNL va recâștigat electoratul după plecarea lui Catu. Ciolacu le ai dovedit ca ai fost unealta lui Iohanis. Nu va mai vota nimeni PSD.

    1. Ciolacu le vai ajunge ca Viorica Dancila..

    ce crestere cu un guvern al tradarii si sabotarii sa ai ? aruncati cu banii aiurea pe ce nu trebuie .

    1. si pe ce trebuie cu pipeta

      Arunca cu banii in buzunarele lor, ale noastre raman goale. Cine e de vina? Noi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb