MARCEL CIOLACU: "România a cumpărat peste 100 de milioane de doze de vaccin, pentru 15 milioane de români"

S.B.
Politică / 18 aprilie 2022

"România a cumpărat peste 100 de milioane de doze de vaccin, pentru 15 milioane de români"

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, duminică, la Antena 3, că România a cumpărat peste 100 de milioane de doze de vaccin, pentru 15 milioane de români, informează news.ro.

El a acuzat fostul Guvern că a mai făcut un contract de 40 de milioane doze, pentru anii 2022 şi 2023, care nu au venit încă în România, iar costul acestora a fost de 730 de milioane de euro. Memorandumul ministrului Sănătăţii a fost contrasemnat de Dan Barna, vicepremierul cu atribuţii pe sănătate şi de ministrul de Finanţe şi prim-ministru, a mai spus Ciolacu.

"Au compărat prima oară 65 de milioane de doze. Au expirat acum câteva zile vreo două milioane, le-am aruncat. Noi avem o ţintă de populaţie pentru vaccinare de 15 milioane de români, în mai anul trecut, ministrul USR, mi se pare, de la Sănătate, a semnat un memorandum către Guvern, a fost contrasemnat de domnul Barna, pentru că era vicepremierul cu atribuţii pe sănătate şi mai sunt doi semnatari, ministrul de Finanţe şi prim-ministrul, dar toată procedura e plecat din zona de sănătate. Au mai făcut un contract de 40 de milioane doze de vaccin pentru anii 2022 şi 2023, care nu au venit încă în România", a spus Ciolacu.

"Ştiţi care este costul acestor 40 de milioane de doze de vaccin? 730 de milioane de euro", a mai spus el.

"Vreau şi eu să explice aceşti oameni, şi în faţa dumneavoastră şi în faţa procurorilor, cum au făcut comandă de încă 40 de milioane de doze de vaccin". a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a precizat că ultimul din lanţ este premierul şi ministrul de Finanţe. "E o incoerenţă de logică. (..) Eu ce pot să spun foarte clar este, ca oameni politici, trebuie să vii să dai explicaţii. Pe urmă, dacă ai avut interese sau nu ai avut interele, mi-e greu să cred că nu ai avut interese la suma de 630 de milioane", a mai spus el.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Atita stii , sa te victimizezi si sa arati cu degetul in stanga si in dreapta . de ex , tu cum te-ai opus la asta , gargaragiule ?

    Cam tîrziu va-ți trezit.... Sau cei puși să conducă țara asta au lipsit la orele de mate.... Țară cu 15 milioane de locuitori (asta incluzînd și minorii....)cîte doze erau necesare????? Sau cineva a umplut conturile personale.... Doamne dă-ne putere.....

    Nu Romania a cumparat ci guvernul Catu a cumparat... Acum Catu sa scoata banii pentru serul expirat si nefolosit.. Rupeti contractul cu big pharma si nu le mai dati nici 5 bani...Vine o criza ce nu a mai fost pe continent...

    Pare ca carcalacu preia ideile deontologului CTP :-))

    Adevarate acrobatii si giumbuslucuri mentale....  

    Deci este adevarata chestia cu 120 milioane de doze de vaccin!Cineva de pe acest site avea tupeul sa ne contrazica de fiecare data ca de unde stim noi,chestii ,trestii,ne -a facut si troli.Banii poporului aruncati la gunoi datorita unor tradatori de tara si de neam.Citu trebuie sa dea explicatii si sa plateasca impreuna cu toti acolitii sai!Ma intrebam si ma intreb:de unde a aparut Citu asta?

    1. Daca zice Ciolacu sigur asa este, nu stim insa ce sa credem cand va incepe sa se contrazica. Si lui Dragnea nu i-au iesit la un moment dat vreo 10 miliarde de euro la buget, a dat cu declaratii peste declaratii impotriva celor din alte partide iar cand i-au raspuns cu hartii s-a facut ca ploua. Declaratiile lui Ciolacu sunt declaratii de campanie, daca era responsabil obtinea informatiile dorite si apoi facea o declaratie documentata.

    Se încinge tărâța și vaxxurile fierb:)

    Cei care cred în continuare în lozinca "eficiente, sigure și gratuite" ar putea să dea o mână de ajutor și să o întindă pentru înțepare și boosterizare măcar o dată pe lună. 

    Din spirit de solidaritate față de cei aflați cu plandemia pe căciulă. 

    40 mil. de vaxxuri prin contract urmează să vină, dar măcar să le lichidăm pe cele din stoc:) 

     

    1. Se incinge tarata si fierb si preturile, chiar si Ciolacu vorbeste de 730 si 630 de milioane. Depinde cat de tare au clocotit cand s-a uitat la ele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb