MARCEL CIOLACU: "Vom veni cu o reducere a TVA-ului la gigacalorie pe perioada iernii"

G.B
Politică / 7 decembrie 2021

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarant ieri, după şedinţa coaliţiei, legat de scumpira energiei, că "vom veni cu o reducere a TVA-ului la gigacalorie pe perioada iernii", astfel încât facturile populaţiei să fie "cât mai suportabile". El a vorbit despre un TVA de 5% pentru gigacalorie. Parlamentul a votat în iunie, în unanimitate, o lege prin care se stabileşte că, din ianuarie 2022, TVA-ul pentru energia termică destinată populaţiei va fi de 5%, potrivit Digi24.

"Ce este important este că vom veni cu o reducere a TVA-ului la gigacalorie pe perioada iernii - ianuarie, februarie, martie - astfel încât să fie cât mai suportabile (facturile - n.r.)", a declarat Marcel Ciolacu ieri.

El a fost întrebat de jurnalişti cât va fi TVA-ul la gigacalorie.

"Să rămână 5%", a răspuns preşedintele PSD.

Pe 29 iunie, Camera Deputaţilor a votat, în calitate de cameră decizională, Legea 196/2021 pentru completarea Legii serviciului public de alimentare cu energie termică nr. 325/2006, lege promulgată pe 12 iulie.

Unul din articolele legii a modificat Codul fiscal prin introducerea "energiei termice destinată populaţiei" în categoria produselor pentru care se plăteşte cotă redusă de 5% la TVA.

Măsura va intra în vigoare în şase luni de la promulgarea legii, adică pe 13 ianuarie 2022.

Legea a fost votată în unanimitate, cu 311 voturi, inclusiv cel al lui Marcel Ciolacu.

Taxa pe marile afaceri, în discuţie

Marcel Ciolacu a mai spus că s-a discutat în şedinţa de coaliţie şi despre o taxă de 1% din cifra de afaceri pentru companiile cu cifra de afaceri de peste 100 de milioane, dar nu s-a luat nicio decizie în acest sens.

Astăzi va avea loc o nouă şedinţa a coaliţiei, la ora 15.00.

Şi discuţiile despre bugetul pe 2002 vor continua, preşedintele PSD arătându-se încrezător că acesta va fi gata pînă la finele anului.

"Încercăm în acest moment ca până la sfârşitul anului să avem un buget de stat. Ministrul de Finanţe a plecat mai devreme, o să vină cu anumite impacturi pe anumite măsuri şi cred că în cursul zilei de mâine, cel târziu luni, o să terminăm aceste socoteli.

El a adăugat că măsurile care sunt deja în programul de guvernare vor fi aplicate în proiectul de buget de stat şi nu se mai negociază.

"Discutăm şi implementarea, de exemplu, a radarului mărfurilor, paşii de implementare, s-ar putea în anumite zone în maximum şase luni toată lumea să funcţioneze pe factură electronică, în zonele în care exista până acum evaziune foarte mare", a mai precizat liderul PSD.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb