Marcel Vulpoi: "Criza economică a făcut curăţenie în multe meserii"

DIANA ENACHE
Ziarul BURSA #Companii / 29 noiembrie 2012

Marcel Vulpoi: "Criza economică a făcut curăţenie în multe meserii"

Criza economică din ţara noastră a făcut curăţenie în multe meserii, a declarat, miercuri, Marcel Vulpoi, director general şi fondator al firmei de contabilitate V&T Management (V&TM). Domnia sa a adăugat că înaintea începerii crizei, oamenii de afaceri nu acordau o atenţie deosebită costurilor, nerealizând că pot pierde banii. Odată cu venirea crizei, aceştia au fost nevoiţi să îşi diminueze drastic cheltuielile şi să apeleze la restructurări, a mai spus Marcel Vulpoi.

Unele societăţi chiar s-au retras de pe piaţă, a mai spus domnia sa, completând că, în prezent, o societate tipică de cotabilitate este formată din 6-7 angajaţi, ce lucrează împreună într-un apartament.

Potrivit lui Marcel Vulpoi, contextul economic din ultimii ani a determinat tot mai multe companii să opteze pentru externalizarea serviciilor de contabilitate, ca fiind o soluţie mai eficientă comparativ cu un departament de contabilitate in-house.

"În lumina acestor lucruri, am profitat de situaţie şi am câştigat clienţi noi, înregistrând o creştere stabilă a business-ului în această perioadă mai puţin favorabilă", a mai spus directorul V&TM.

Pentru 2012, Marcel Vulpoi estimează o cifră de afaceri de aproximativ 2,5 milioane euro, cu 25% mai mare faţă de cifra de afaceri aferentă anului trecut.

Conform celui mai recent clasament realizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, V&TM este pe locul 17 din punct de vedere al cifrei de afaceri şi pe locul 12 din punct de vedere al profitului brut din ţara noastră, într-un top al companiilor de contabilitate, se arată într-un comunicat.

Domnia sa a precizat că preţurile pe care le practică firma V&TM pentru clienţi pornesc de la 200 euro şi ajung până la 15.000 euro.

Directorul general V&TM consideră că cel mai important aspect al firmei este reprezentat de stabiliatea personalului.

Pentru 2013, compania îşi propune să crească cifra de afaceri cu 25 - 30% prin atragerea de noi clienţi, prin preluarea unei societăţi mai mici de contabilitate. Pe termen mediu V&TM doreşte să realizeze emisiunea unor obligaţiuni în numele firmei, iar pe termen lung, compania urmăreşte listarea la Bursa Regională, a mai menţionat Marcel Vulpoi.

"Ţara noastră are nevoie de noi măsuri de optimizare fiscală"

În contextul situaţiei economice actuale este necesară implementarea unor măsuri de optimizare fiscală, consideră Marcel Vulpoi.

Aceste măsuri au în vedere mutarea paradigmei impozitării de la nivelul persoanelor juridice la nivelul persoanelor fizice prin implementarea unui sistem asemănător cu cel american sau britanic, simplificarea TVA pentru tranzacţiile business to business şi elaborarea unor prevederi legislative de abordare a contribuabililor care plătesc cu întârziere sau au dificultăţi financiare.

Potrivit lui Marcel Vulpoi, este important ca managerii şi antreprenorii români să petreacă mai mult timp înţelegând şi analizând situaţia contabilă a companiei pe care o conduc.

"Cred că un bun manager trebuie să aibă cunoştinţe de bază în contabilitate pentru a înţelege corect situaţia economică a companiei", a mai spus domnia sa.

Piaţa de contabilitate din ţara noastră este estimată la aproximativ 250 milioane euro

Piaţa de contabilitate din ţara noas­tră este estimată în acest an la aproximativ 250 milioane euro, fiind împărţită în trei paliere: palierul I reprezentat de marii jucători internaţionali care oferă servicii de contabilitate şi audit (companiile Big 4), palierul II reprezentat de companii mari de contabilitate, cu cifră de afaceri între 1,5 - 2 milioane euro (V&TM, TPA Horwath Group, Finexpert, LeitnerLeitner) şi palierul III reprezentat de micile firme de contabilitate, inclusiv persoanele fizice autorizate (PFA), potrivit lui Marcel Vulpoi.

În prezent, V&TM are 77 de angajaţi, printre clienţii companiei aflându-se Nova Imobiliare (The Colosseum), BGS, DPD, Sodo Migliori (Cellini), Tymbark şi Groupon.

În anul 2000, Marcel Vulpoi a absolvit Academia de Studii Economice, Bucureşti, iar în 2004 a înfiinţat, alături de Georgiana Toader, V&TM, firmă de contabilitate care oferă servicii în domeniul financiar contabil şi al consultanţei de afaceri. Compania şi-a început activitatea cu trei clienţi, în prezent oferind servicii unui număr de 400 de companii din domenii precum retail, logistică şi transporturi, comerţ, imobiliare, marketing sau industria petrolieră.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb