Marck Zuckerberg a vândut acţiuni Facebook de aproape 500 de milioane de dolari

M.D
Companii / 2 martie 2018

Marck Zuckerberg a vândut acţiuni Facebook de aproape 500 de milioane de dolari

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a vândut în februarie acţiuni ale companiei în valoare de aproape 500 de milioane de dolari, pentru finanţarea fundaţiei Chan Zuckerberg Initiative (CZI), potrivit datelor raportate de companie, transmite Reuters.

"Aceste vânzări sunt un nou pas în procesul declanşat de Mark în septembrie, pentru finanţarea activităţii Chan Zuckerberg Initiative în domeniul ştiinţei, educaţiei şi domenii legate de justiţie şi oportunitate. Fondurile vor susţine o serie de activităţi filantropice ale CZI şi operaţiunile acesteia în anii care vor veni", a declarat un purtător de cuvânt al CZI.

Zuckerberg a declarat în septembrie că în următoarele 18 luni va vinde 35-75 de milioane de acţiuni Facebook, în valoare de până la 13 miliarde de dolari, la preţul actual al titlurilor.

Vânzarea nu este o supriză, făcând parte din planul lui Zuckerberg de a intensifica vânzările de acţiuni pentru finanţarea iniţiativei de investiţii caritabile, înfiinţată în decembrie 2015 împreună cu soţia sa, Priscilla Chan.

Două declaraţii depuse joi la autoritatea de reglementare a sectorului financiar arată că Zuckerberg a vândut 685.000 de acţiuni, în valoare de 125,4 milioane de dolari, în ultimele trei zile ale lunii februarie, astfel că totalul de luna trecută a ajuns la 2,7 milioane de acţiuni vândute, în valoare de 482,2 milioane de dolari, potrivit calculelor Reuters.

Miliardarul din Silicon Valley a spus că va dona 99% din acţiunile Facebook pe care le deţine către CZI, care la momentul anunţului valorau circa 45 de miliarde de dolari.

Fundaţia înfiinţată de Zuckerberg este similară cu cea creată de Bill Gates şi soţia sa Melinda Gates, şi cu Buffett Foundation, fundaţia miliardarului Warren Buffett.

Acesta a vândut acţiuni în valoare de 1,6 miliarde de dolari în 2016 şi 2017, potrivit site-ului Recode, specializat în domeniul tehnologiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb