Marea Britanie - prima ţară vizitată oficial de preşedintele Traian Băsescu

I.N.
Ziarul BURSA #Politică / 18 ianuarie 2005

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Quinton Quayle, susţine că Guvernul de la Londra speră ca numărul investitorilor britanici în România să crească o dată cu intensificarea luptei împotriva corupţiei

Preşedintele Traian Băsescu va efectua, la finalul acestei luni, prima sa vizită oficială în străinătate în calitate de şef al statului. ţara gazdă va fi Marea Britanie. Invitaţia a fost transmisă în numele premierului britanic Tony Blair, de către ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Quinton Quayle, care a fost primit de preşedintele Băsescu la Palatul Cotroceni. Ambasadorul Marii Britanii în România a declarat, citat de Rompres, că această primă vizită oficială a şefului statului român la Londra are o valoare simbolică pentru consolidarea parteneriatului strategic dintre Marea Britanie şi România, şi speră să fie extrem de productivă pentru relaţiile dintre cele două ţări: "Credem că România este o ţară foarte importantă şi sîntem decişi să continuăm şi să consolidăm parteneriatul special pe care îl avem deja cu acest stat, parteneriat lansat cu prilejul vizitei premierului Tony Blair la Bucureşti, în 1999".

Diplomatul britanic a mai precizat că, din punctul de vedere al guvernului său, este un moment oportun pentru ca Marea Britanie şi România să înceapă consultări pe cîteva teme importante, precum securitatea în regiunea Mării Negre, Irak - unde majoritatea trupelor româneşti se află sub comanda britanică, Afganistan - unde, de asemenea, cele două ţări au desfăşurate trupe, procesul de integrare europeană a României şi relaţiile comerciale şi economice bilaterale. Quinton Quayle şi-a exprimat satisfacţia că noul guvern de la Bucureşti şi-a stabilit ca una dintre principalele priorităţi de guvernare lupta împotriva corupţiei, fenomen care, în opinia sa, a reprezentat un obstacol pentru investitorii străini: "Marea Britanie doreşte să joace un rol important, alături de autorităţile române, în succesul aces-tei iniţiative. Dorim să facem acest lucru nu doar în virtutea relaţiilor de prietenie dintre Marea Britanie şi România, dar şi în interesul investitorilor britanici. Corupţia a constituit un obstacol şi unul dintre motivele care i-a ţinut departe pe aceştia de România şi sperăm ca, în viitor, investiţiile britanice să crească în România". Ambasadorul a mai precizat că preşedintele Traian Băsescu a solicitat Marii Britanii un număr mai mare de experţi britanici în combaterea corupţiei, care să contribuie la funcţionarea corectă şi independenţa de factorul politic a instituţiilor româneşti, acesta reprezentînd şi cel mai important mod în care fenomenul corupţiei va trebui combătut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb