Maria Cîrjă, Corteva Agriscience: "Tehnologiile de vârf protejează şi întăresc sănătatea culturilor agricole din România "

Companii / 10 septembrie

Maria Cîrjă, Corteva Agriscience: "Tehnologiile de vârf protejează şi întăresc sănătatea culturilor agricole din România "

Pentru combaterea modului în care schimbările climatice afectează agricultura, este important ca fermierii să abordeze cu succes şi cu atenţie provocările asociate cu contextul de mediu. Agricultura este vulnerabilă la efectele condiţiilor meteo nefavorabile, cum ar fi seceta, inundaţiile şi schimbările extreme de temperatură, iar reducerea dioxidului de carbon (CO2) prin fotosinteză şi sechestrarea carbonului ajută la stabilizarea climatului şi la protejarea agriculturii.

Practicile agricole care promovează managementul carbonului, cum ar fi agricultura de conservare, rotaţia culturilor, utilizarea compostului şi acoperirea solului, ajută la captarea şi stocarea CO2 în sol şi biomasă. Aceste practici nu doar că reduc cantitatea de CO2 din atmosferă, dar şi îmbunătăţesc sănătatea solului, crescând capacitatea acestuia de a reţine apă şi nutrienţi, ceea ce duce la culturi mai rezistente şi mai productive. Prin urmare, putem spune că diversitatea culturală şi genetică a culturilor agricole contribuie la rezilienţa sistemelor agricole, posibilă cu ajutorul conservării biodiversităţii şi integrării tehnologiilor sustenabile care combat stresorii de mediu şi variabilitatea climatică.

Fundamentul producţiei de biomasă în agricultură este reprezentat de procesul de fotosinteză la plante, fără de care culturile nu ar creşte şi nu ar atinge potenţialul de productivitate. Prin optimizarea condiţiilor pentru fotosinteză, şi anume, creşterea unor plante sănătoase şi menţinerea unui aparat foliar care este capabil să ajute la realizarea nutriţiei acestora, este asigurată şi stocarea de CO2 în timpul procesului, ceea ce ajută la reducerea cantităţii sale în atmosferă. Din acest motiv sunt necesare soluţiile potrivite pentru fermieri care să asigure sănătatea culturilor încă din primele faze ale dezvoltării împotriva agenţilor patogeni, maximizând eficienţa fotosintezei şi productivitatea terenurilor agricole.

Principalele boli care afectează puternic culturile de cereale păioase îşi fac apariţia chiar din primăvară, cum ar fi făinarea, pătarea în ochi, septorioza, iar dacă factorii de mediu sunt favorabili şi restul bolilor pot apărea mai devreme. Pentru a preveni acţiunea lor, fermierii sunt mereu atenţi la primele semne de boală şi la opţiuni prin care pot evita infecţia cu un spectru larg de boli ale culturilor, fără a risca apariţia rezistenţei plantelor la tratamentele aplicate.

Compania internaţională de cercetare şi dezvoltare în agricultură Corteva Agriscience dezvoltă produse de protecţia plantelor care protejează eficient culturile împotriva bolilor chiar din primele faze de dezvoltare ale culturilor. O astfel de soluţie este fugicidul Verben, dezvoltat special pentru a asigura protecţia cerealelor încă de la primul tratament din primăvară. Prin utilizarea în primul tratament, fermierii beneficiază de puterea curativă şi preventivă a celor două substanţe active conţinute, proquinazid şi protioconazol. Acestea au un efect sinergic, fiind puse în valoare şi cu ajutorul formulării speciale create de Corteva, pentru a oferi maximul de putere chiar şi la temperaturi scăzute, aderenţă, distribuţie uniformă a substanţelor active şi rezistenţă la spălare la o oră de la aplicare, precum şi o acţiune eficientă la câteva săptămâni de la acest moment.

Prin utilizarea lui Verben încă de la primul tratament din primăvară, planta este protejată de bolile specifice cerealelor, fortifiată şi pusă în valoare, pentru a oferi producţiile cele mai mari şi mai calitative. Ciprian Eugen Balica, fermier la Mirba Oil SRL a explicat cum aceste beneficii sunt posibile prin intermediul efectului substanţelor active: "Am decis să aleg Verben datorită acţiunii celor două substanţe active inovatoare, proquinazid şi proticonazol, care ajută planta să lupte cu apariţia bolilor, în special făinarea. De asemenea, efectul curativ este unul impresionant, pentru că sinergia este foarte bună, rezultatul este foarte bun şi surprinzător. Pot spune cu certitudine că îşi va regăsi mereu locul în schemele noastre de tratament la păioase pentru că a răspuns mereu pozitiv la toate provocările care i-au fost adresate după aplicările noastre."

Corteva Agriscience este angajată în sprijinirea fermierilor în faţa provocărilor climatice şi de mediu prin dezvoltarea de soluţii inovatoare şi eficiente. Prin produse precum Verben, Corteva facilitează fermierilor acces la tehnologie de vârf, care asigură protecţia culturilor încă din primele faze de dezvoltare, stabilizarea producţiilor agricole şi promovarea unui viitor agricol sustenabil şi prosper pentru fermierii din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb