Marile companii exclud participarea la salvarea Alitalia

A.S.
Internaţional / 31 octombrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Marile companii au exclus, ieri, implicarea într-o nouă salvare a Alitalia, complicând planurile Guvernului de la Roma, conform cărora Ferrovie dello Stato (FS), societatea de căi ferate deţinută de statul italian, va face o ofertă pentru operatorul aerian şi va căuta să găsească parteneri, transmite Reuters.

Alitalia, companie care a înregistrat profit doar de câteva ori în cei 70 ani de existenţă, a fost plasată sub administrare specială în mai, anul trecut, după ce salariaţii au respins un plan de restructurare ce viza reducerea efectivelor şi salariilor.

Procesul de vânzare al Alitalia, unde compania Etihad Airways din Abu Dhabi deţine o participaţie de 49%, a fost întârziat din cauza incertitudinilor provocate de alegerile generale.

Autorităţile de la Roma au respins varianta naţionalizării Alitalia, însă soarta companiei este un subiect politic delicat şi orice restructurări dure solicitate de un investitor străin, riscă să provoace proteste.

Luna aceasta, vicepremierul Luigi Di Maio a sugerat că o serie de companii de stat, cum ar fi firma energetică Eni, operatorul Poste şi grupul de apărare Leonardo ar putea juca un rol în relansarea Alitalia. Di Maio, care este şi ministrul Industriei, a dat asigurări că există şi mulţi investitori privaţi interesaţi de compania aeriană.

Eni, însă, a precizat ieri că informaţiile privind achiziţionarea unei participaţii în Alitalia sunt "nejustificate" şi nu va juca niciun rol în salvarea operatorului aerian.

Leonardo a informat, de asemenea, că nu se va alătura procesului de relansare al Alitalia, au declarat, ieri, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Luna trecută, directorul Poste, Matteo del Fante, a afirmat că operatorul poştal "nu este deloc interesat" în a se alătura eforturilor de salvare a companiei.

Operatorul aerian german Lufthansa a confirmat, ieri, că nu este interesat să participe la eforturile de restructurare ale Alitalia. Printre companiile aeriene care şi-au exprimat în trecut interesul în achiziţionarea anumitor părţi din Alitalia se află operatorii low-cost EasyJet şi Wizz Air.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb