Mario Draghi, BCE: "Norii negri de deasupra Europei s-au risipit"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 ianuarie 2013

"Avem nevoie de răbdare. Sunt conştient că, pentru multe persoane din ţările unde au loc ajustări, situaţia economică personală poate fi foarte dificilă. Însă nu există nicio alternativă la drumul către reformă", a declarat oficialul BCE, Mario Draghi.

"Avem nevoie de răbdare. Sunt conştient că, pentru multe persoane din ţările unde au loc ajustări, situaţia economică personală poate fi foarte dificilă. Însă nu există nicio alternativă la drumul către reformă", a declarat oficialul BCE, Mario Draghi.

Cei mai întunecaţi nori de deasupra zonei euro s-au risipit datorită paşilor decisivi de anul trecut, astfel că Europa pare să fi depăşit cel mai dificil moment al crizei datoriilor suverane, susţine preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi.

"Putem începe anul 2013 cu ceva mai multă încredere, tocmai datorită progreselor semnificative realizate în 2012", a spus oficialul BCE, adăugând: "Norii cei mai întunecaţi de deasupra zonei euro s-au risipit. Liderii europeni au recunoscut că uniunea monetară trebuie completată de o uniune financiară, una fiscală, o uniune economică autentică şi, eventual, o uniune politică mai profundă".

Draghi se arată astfel, din nou, încrezător că a fost adusă sub control criza datoriilor din zona euro, iar regiunea are şanse să iasă din recesiune în acest an.

Oficialul BCE a apărat totodată programul de achiziţii de obligaţiuni lansat anul trecut de bancă (dar neactivat), arătând că este conform mandatului acesteia de menţinere a stabilităţii preţurilor şi nu ameninţă independenţa instituţiei. Deşi programul nu a fost accesat de niciun stat membru, temerile privind o posibilă des­trămare a zonei euro au dispărut de pe pieţele financiare.

Draghi a afirmat: "BCE rămâne ferm angajată mandatului său principal de asigurare a stabilităţii preţurilor. Toate măsurile noastre sunt gândite pentru îndeplinirea acestui obiectiv. Analizând ratele curente şi estimate ale inflaţiei, nu există nicio dovadă care să susţină temerile că ar putea avea loc o abatere de la stabilitatea preţurilor".

În opinia sa, multe state din zona euro au realizat progrese solide în privinţa echilibrării finanţelor publice şi adoptării reformelor structurale necesare pentru creşterea competitivităţii.

"Avem nevoie de răbdare. Sunt conştient că, pentru multe persoane din ţările unde au loc ajustări, situaţia economică personală poate fi foarte dificilă. Însă nu există nicio alternativă la drumul către reformă", a declarat oficialul BCE.

Potrivit BCE, economia zonei euro va scădea cu 0,3% în acest an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb