Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Marius Budăi, a criticat deciziile ministrului muncii, Raluca Turcan, într-o postare pe pagina sa de Facebook. "Doamnă ministru, terminaţi cu intoxicarea! Pensia nu e un al doilea venit! Pensia reprezintă contribuţia din muncă, până la vârsta de 65 de ani, pe care statul este obligat să o restituie!", a scris acesta.
"Doamna Turcan, nu lăsaţi ţara fără medici şi profesori, prin instituirea unei interdicţii a cumulului pensie-salariu! Este şi ilegal şi imoral!
Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, vrea să-i oblige pe pensionarii care vor să lucreze la stat să opteze între pensie şi salariu. Că, vezi Doamne, ar primi două venituri de la buget!" a transmis Marius Budăi în postarea sa pe Facebook.
Acesta a mai spus: "Da, sunt de acord ca obligaţia de a opta între pensie şi salariu să fie pentru cei cu pensie specială care s-au pensionat la 40 de ani. Adică cei de genul doamnei secretar de stat USR-PLUS de la Ministerul de Interne, care la 42 de ani are o pensie specială de 13.000 de lei! Pe aceştia să-i obligaţi să aleagă ori salariul, ori pensia specială! Dar nu aveţi dreptul să-i cereţi unui profesor sau unui medic să renunţe la pensia pentru care a contribuit până la vârsta de 65 de ani. Iar, înainte de a-i trimite acasă pe bugetarii care au împlinit 65 de ani, poate vă uitaţi puţin la vârsta medie a dascălilor şi medicilor din mediul rural! Dacă ei pleacă, pe cine puneţi în locul lor?
De fapt, interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat, cu care tot ameninţă doamna Turcan, este o tentativă josnică prin care Coaliţia Austerităţii Naţionale încearcă să impună creşterea mascată a vârstei de pensionare până la 70 de ani. O persoană care va fi obligată să opteze între pensie şi salariul de la stat, este de fapt obligată fie să renunţe la dreptul constituţional de a munci pentru a-şi primi pensia, fie să se pensioneze mai târziu decât prevede legea, renunţând la dreptul său patrimonial de a primi pensie."
"Îi recomand, din nou, doamnei Turcan să citească Legea Pensiilor şi Legea Salarizării Unitare, apoi să-i întrebe pe colegii din Guvern care e situaţia în domeniul angajaţilor din Sănătate şi Educaţie, iar după toate acestea să anunţe public ce vrea să facă, că poate îşi dă seama că spune doar aberaţii, fără niciun temei real.", a conchis Budăi.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.03.2021, 18:22)
Se vede treaba că fostului ministru îi place să mănânce din budă; dacă ar fi întrebat pe cei mulți (profesori, medici), care sunt vizați de lege, ar fi aflat că aceștia își doresc o lege care să le permită să se pensioneze la 70 de anii; nu vor legea cei cu pensii de nesimțiți.
Eu sunt cadru didactic și decât să primesc o pensie de 1500 de lei, prefer să lucrez până la 70 de ani pe 3000 de lei; mai ales că sunt sănătos și la trup și la minte și îmi place să muncesc. Și înțeleg constrângerile bugetare și nu vrea să iau și pensie.
Și dacă e vorba de respectarea dreptului la muncă, domnule Budă, de ce sunt obligat acum prin lege să mă pensionez la 65 de ani? Această obligație vor să o înlăture guvernanții, măsură lăudată de cei cinstiți.
Dl Budă îl plânge pe Dorneanu și pe alții ca el, care trebuie să se mulțumească cu salariul de 40.000 lei și pierde pensia de nesimțit de 30000 lei.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.03.2021, 07:55)
Cred ca sigur nu mai judeci cum trebuie. Budai spune ca poți ieși la pensie și sa lucrezi în continuare ceea ce înseamnă 1500 pensie plus salarui 3000. Cred ca la o vârstă chiar ai nevoie de un venit mai mare. Dar asa înțeleg uni din PNL