Mass-media: Macron îi cere lui Netanyahu să deschidă a doua cale de acces pentru aducerea de ajutoare în Gaza

F.D.
Internaţional / 8 decembrie 2023

Mass-media: Macron îi cere lui Netanyahu să deschidă a doua cale de acces pentru aducerea de ajutoare în Gaza

Preşedintele francez Emmanuel Macron a insistat vineri pe lângă premierul israelian Benjamin Netanyahu pentru deschiderea unui al doilea "punct de trecere" între Israel şi Fâşia Gaza, la Kerem Shalom, pentru aducerea de ajutoare de care au "nevoie urgentă" civilii palestinieni, relatează AFP.

Şeful ONU pentru operaţiuni umanitare a evocat joi "semne promiţătoare" privind deschiderea "apropiată" a acestui punct de trecere, care s-ar adăuga celui de la Rafah între Egipt şi Fâşia Gaza.

În cursul unei convorbiri telefonice, "preşedintele Republicii a reiterat necesitatea protejării civililor în Gaza şi a subliniat importanţa obţinerii unei încetări durabile a focului", a menţionat Palatul Elysee.

Emmanuel Macron a transmis lui Netanyahu că Israelul "trebuie să ia măsurile necesare pentru a pune capăt violenţelor comise de colonişti împotriva civililor palestinieni în Cisiordania".

De la începutul războiului între Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas la 7 octombrie, cel puţin 264 de palestinieni au fost ucişi în Cisiordania - teritoriu palestinian ocupat - de către forţele israeliene sau de către colonişti, potrivit unui raport al Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP).

Macron făcuse apel sâmbăta trecută la "dublarea eforturilor pentru a se ajunge la o încetare a focului durabilă", după sfârşitul unei prime încetări a focului. El avertizase de asemenea Israelul că obiectivul său de a "distruge total Hamas" decretat după atacul fără precedent comis la 7 octombrie de către gruparea islamistă în sudul Israelului trebuie să fie "precizat", căci îndeplinirea sa ar putea necesita "zece ani" de război.

Preşedintele francez a reafirmat "ataşamentul Franţei pentru securitatea Israelului" şi "solidaritatea" în "lupta sa împotriva terorismului". El a insistat de asemenea asupra "priorităţii absolute" care constituie - potrivit lui - eliberarea ostaticilor deţinuţi încă de Hamas, între care patru cetăţeni francezi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb