"Mc Donald"s" România mizează pe menţinerea profitului

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 23 ianuarie 2009

Mc Donald"s România va deschide în cursul acestui an şase restaurante, trei dintre ele urmând să fie inaugurate în cursul lunii martie, a declarat pentru NewsIn directorul de comunicare al lanţului de restaurante fast food, Cristian Savu. Potrivit acestuia, cele trei restaurante în curs de finalizare se vor deschide în cartierul Drumul Taberei din Capitală, în Sibiu şi Piatra Neamţ.

De asemenea, în momentul de faţă sunt în derulare alte trei proiecte de restaurante, care se află în diferite faze de negociere sau stadii de documentaţie.

Savu nu a precizat valoarea totală a investiţiei, însă "acesta este considerabilă, dat fiind că doar restaurantul, fără teren, presupune un efort financiar de 1,5 - 2 milioane euro". Cristian Savu a menţionat că cele şase noi restaurante va asigura 600 - 700 de locuri de muncă.

Referitor la perspectivele de afaceri în 2009, reprezentantul Mc Donald"s a precizat că lanţul de restaurante mizează pe o creştere a cifrei de afaceri cu două cifre, asta în ciuda faptului că profitul previzionat la sfârşitul anului va rămâ­ne la acelaşi nivel cu 2008. "Deprecierea leului, creşterea preţului materiei prime la nivel mondial cu 7-8%, eforturile financiare pe care le presupun modernizarea restaurantelor şi cheltuielile cu salarizarea sunt principalii factori care ne impiedică să mizăm pe o creştere a profitului. Acesta va rămâne la acelaşi nivel cu cel din 2008 şi 2007", a spus directorul de comunicare.

Mc Donald"s România a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 400 milioane euro, cu aproape 100 de milioane euro mai mult faţă de 2007.

Conform reprezentantului lanţului de restaurante fast food, acesta atrage zilnic 300.000 de clienţi din România şi deţine în momentul de faţă 58 de restaurante la nivelul întregii ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb